Atık malzemeler kıyafet ve oyuncağa dönüştü

1105

Kütahya’da bir anaokulunun öğrencileri, veli ve öğretmenlerinin destekleriyle atık malzemelerden kendileri için oyuncak ve kıyafet yaptı.
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Anaokulunda öğrenim gören öğrenciler, eTwining projesi kapsamında hazırlanan ‘Atıktım … oldum’ projesiyle atık malzemelerden oyuncak ve kıyafetler tasarladı. Okul müdürü yardımcısı Gülay Tonga ve öğretmenler Mukadder Çeven Ata, Sema Aşıkoalı ve Esra Bozkurt’un birlikte yürüttüğü projede, öğrencilerin velilerinin destekleriyle yapmış oldukları çalışmalar sergilendi.
Okul Müdürü Muhammet Aksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğe okulda öğrenim gören 118 öğrencinin katıldığını söyledi.
Etkinlikle öğrencilerin el becerilerinin gelişiminin yanı sıra geri dönüşümü öğrenmelerinin de sağlandığını aktaran Aksu, “Öğrencilerimiz, öğretmen ve velilerimizin destekleriyle atık malzemelerle birçok oyuncak ve kıyafet tasarladı. Hazırlanan çalışmaları bugün sergimizle ziyaretçilerimizin beğenisine sunmuş bulunuyoruz. Burada öğrencilerimizin çalışmaları yaparken hem el becerileri gelişti hem de atık malzemelerin yeniden değerlendirilebileceğini de öğrenmiş oldular. Etkinlik sayesinde öğrencilerimiz eğlendikleri gibi birçok şeyi de öğrenmiş oldular.” diye konuştu.
Yaptıkları çalışmaları anlatan öğrenciler de atık malzemelerden oyuncaklar yaptıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler.
Sergi, atık malzemelerden yapılan kıyafet defilesi ile sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir