Ankara Kütahya’da olmalı

862

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümü kutlama programı hazırlık toplantısı gerçekleştirilirken vatandaşlar kutlamaların Çanakkale ve Samsun’da olduğu gibi devlet büyükleri ile yurdun her köşesinden gelecek binlerce kişinin katılımıyla yapılmasını istiyor.

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI KONUŞULDU
Vali Ömer Toraman başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda kutlama programı, kurum ve kuruluşlarca yapılması gereken görev ve hazırlıklarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
Kutlama hazırlıkları için görüş bildiren vatandaşlar, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ya da Dumlupınar Meydan Muharebesi olarak bilinen ve 30 Ağustos günü zaferle sonuçlanan savaşın yapıldığı topraklar olan Kütahya’nın 30 Ağustos kutlamalarını en üst seviyede yapılmasını hak ettiğini belirtiyor.

“DEVLET BÜYÜKLERİ KÜTAHYA’DA OLMALI”
Konuya ilişkin gazetemize açıklamada bulunan vatandaşlar, şunları kaydetti: “18 Mart Çanakkale Zaferi ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın nasıl ki Çanakkale ve Samsun illerinde devlet büyükleri ile Türkiye’nin her köşesinden yüzbinlerin katılımıyla yapıldıysa, kuruluş ve kurtuluş şehri olan Kütahya’nın da 30 Ağustos Zafer Bayramında benzer bir kutlamayı hak ediyor. İlimiz yöneticileri kutlama hazırlıklarını bu şekilde planlamalılar. Siyasi aktörlerimiz de bu konuda Ankara’da gerekli çalışmaları yapmalılar. Bu şekildeki coşkulu kutlamanın ilimizin tanıtımına da büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir