100’üncü yıla Kütahya damgası

938

Kütahyalı Postacı Nevzat Çoban, “Samsun’da siz başlattınız, biz Dumlupınar’da bitirdik.” sloganıyla Samsun’da damgasını vurdu. Gün boyunca binlerce kişi hatıra fotoğrafı çektirdi.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Samsun’a 13 kişilik bir ekiple giden Postacı Nevzat Çoban, 100. Yıl kutlamalarına adeta damga vurdu. Giydikleri asker kostümleri ile dikkat çeken Kütahya ekibi, kutlamaların ilgi odağı oldu.
Kütahya ekibi ile fotoğraf çektirme yarışına katılan binlerce vatandaşın çekimleri sosyal medyada da dikkat çekti.
Kütahya ve Dumlupınar Şehitliğinin tanıtımına büyük katkısı olacağı düşünülen Samsun çıkarması sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Nevzat Çoban, yaşadıklarını şöyle ifade etti: “Tören alanlarının tek girişlerinin önüne açtığımız afişler ve yaralı asker makyajlarımız ve hemşire kostümlü bayan arkadaşlarımız bütün ilgileri üzerlerinde topladılar. Bütün kutlamalarda bizden başka kostümlü 1 tane ekip dahi yoktu. Kurtuluş savaşının kazanıldığı topraklar Dumlupınar Kütahya’dan milli mücadelenin ilk başlangıcı olan Samsun’a, Kütahya’mızın selamını ilettik. Büyük coşkuyla alkışladılar. Milyarlarca lira reklam yapılsa dahi bu kadar tanıtımımız yapılamazdı. Dumlupınar’ımızın, Kütahya’mızın bu kadar büyük bir kitleye tanıtmanın gururunu yaşıyoruz.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir