Orman yangınlarıyla mücadele cepheleri oluşturuluyor

1187

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün, orman yangınlarına daha güçlü bir şekilde müdahale etmek için yangına müdahale cepheleri oluşturduğu bildirildi.

Orman yangınlarının çıkmasına ve yayılmasına mani olmak için her türlü tedbiri alan Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarında esas olan erken müdahalenin gerçekleştirilmesi için yangına ulaşım imkanlarını genişleterek yeni orman yolları ve yangın müdahale cepheleri yapıyor.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, gazetecilere yaptığı açıklamada, orman yangınları ile mücadelede yangın gözetleme kule yollarının ve yangın müdahale cephelerinin öneminin çok büyük olduğunu söyledi.

Yangın emniyet yolları vasıtası ile yangın esnasında ulaşım sağlandığını belirten Bölge Müdürü Kayım, bu yolların devamlı bakımlı ve ulaşıma açık tutulması için çalıştıklarını ve program dahilinde yeni yollar yaptıklarını belirtti.

Orman yangınlarına da değinen Kayım, şunları kaydetti: “Orman yangınlarının sayısının azaltılması ve yanan alanın küçük tutulabilmesi için, halkımızın eğitimine, orman alanlarının kontrolünün kesintisiz yapılmasına, yangından önce yangının genişlemesini önleyecek tedbirlerin alınmasına, araç-gereçlerin tam donanımlı olmasına özen gösteriyoruz. Yangın işçilerimizin eğitimi ise bizim için önemli. Kütahya’nın doğal güzelliklerinin yok olmasına ve ekolojikdengesinin bozulmasına neden olan orman yangınlarının önüne geçebilmek adına çalışmalarımız 2018 yılında da süratle devam edecektir.”

Çalışmalar çerçevesinde, Simav Orman İşletme  Müdürlüğü Alasöğüt İşletme Şefliği Yol ağı planında bulunan  806 Kodlu Akçınardere – Ayıcan Deresi 3800 Metre uzunluğundaki  yol  ile birlikte 20+088 Km  Yangın Mücadele Cephesi yapıldı. Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünce 2017 yılında 54 kilometre yangın müdahale cephesi çalışması gerçekleştirilirken, 2018 yılında 43 Km programa alındı.

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir