Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Aslan, güven tazeledi

1561

Kütahya Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Odası 18.Olağan Genel Kurulunda Salih Aslan, yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Kütahya Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Odası 18. Olağan Genel Kurulu Belediye Sosyal Tesisleri toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Yönetim, denetim kurulu raporları ile bilançonun okunmasının ardından bir konuşma yapan başkan Salih Aslan, “Odamız 1965 yılında kurulmuş bu kuruluş aşamasında 11 tane başkanımız ve 11 tane yönetim kurulu üyelerimiz gelmiş geçmiş her birine bu yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Hayatlarını kaybetmiş olan başkanlarımıza Allah’tan Rahmet diliyorum. Sağ olan başkanlarıma da uzun ve sağlıklı yıllar dilerim” dedi.

Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçmişte odamızın başkanlığını yapmış olan 2 tane başkanımızda yanımızda burada bulundukları ve destek oldukları için kendilerine teşekkür ederim. Değerli meslektaşlarım, mesleğimiz dünyanın en meşakkatli ve en zor mesleklerinden bir tanesi soğuk dükkanlardan sıcak dükkanlardan sabahtan akşama kadar beklemek her babayiğidin harcı değil, o yüzden zor olan bu mesleğimizi ve icra edebilen siz bakkallar inanın çok büyük işler başarıyorsunuz. Değerli Meslektaşlarım, siyasetimiz davamız sadece ekmek davasıdır. Bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz. En çok sevdiğimiz parti bizim bakkalın esnafın işini gören partidir. 4 yıldır görevdeyim bu dört yıllık görev süresinde bir çok işlere imza attık hep beraber geziler yaptık programlar yaptık burada 25. Yılını dolduran üyelerimize plaket verdik çok güzel dolu, dolu bir 4 yıl geçirdik. 4 yıl önceki kongremiz çok hararetliydi. Kongremizin çok heyecanlı bir abisi vardı. O şoförler odasının başkan vekiliydi o namı değer komando Süleyman ağabeyimizdi hakka yürüdü, Allah Rahmet Eylesin ve içimizden biri yıllarca odamızda yönetim kurulu üyeliği yapmış abimiz hastane de yatıyor. O da Ali İhsan Abimiz ona da buradan geçmiş olsun diliyorum. Değerli meslektaşlarım, dün gece değerli genel başkanımız Bendevi Palandökenle görüştüm. 2018 yılı esnaf yılı olacaktır dedi. Bildiğiniz gibi bütün olumsuzluklara rağmen odamız adım, adım gıdım, gıdım büyüyor. Bu büyümenin en büyük nedenlerinden birisi daha önce Kahveciler odasında bulunan kantinci esnafımız bizim odaya dâhil oldu.  Kantincilerimize Bakkallar Odası ailesine hoş geldiniz diyorum. Tüm sorunları aşa, aşa geldik bürokrasi de nerede sorun olursa olsun hepsini aşabildik. Tek aşamadığımız üç harfli marketler bunlarla ilgili çok çalışma yapıyoruz. Ancak bir netice almış değiliz. Sizlerden ricam yapılacak ilk genel seçimlerde belediye seçimlerinde siyasi parti temsilcilerimiz illa ki bir dükkâna ziyaret edeceklerdir. Ettiklerinde 3 harfli marketlerle ilgili bu marketler yasası ile ilgili düşünceleriniz var mı yok mu? Oyumu o yönde kullanmak istiyorum diye söylerseniz çok güzel olur diye düşünüyorum. Hepiniz Allah’a emanet olun.”

Konuşmaların ardından yapılan seçimde kayıtlı 510 üyeden 69’u genel kurula katılarak kurulan 1 sandıkta oy kullandı.

69 oy alan Salih Aslan yeniden başkanlığa seçilirken oy sayımının tamamlanmasının ardından büyük sevinç yaşadı.

Kütahya Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası Yönetim Kurulu Asil üyeliklerine Yasin Kahraman, Mehmet Şafak, Ahmet Ekinci, Hüseyin Gümüş, Şadi Tetik, Mustafa Kırka Asil Üyeliğine seçilirken Yönetim Kurulu Yedek Listesinde ise, Selahattin Uğurlu, Bahtiyar Fidan, İrfan Ülger, Melih Sirkeci, Ahmet Atasoy, Ayhan Atikan, Ahmet Erdem seçildi. Denetim Kurulu Asil Listesinde Mesut Kandemir, Ali Yıldırım, Fevzullah Özel seçildi. Denetim Kurulu Yedek Listesinde Erman Alhan, Vedat Eruyar, Süleyman Baştuğ seçildi.

Bakkallar Esnaf Odası Başkanlığına seçilen Salih Aslan Kongreye katılan tüm üyelere teşekkür ederek bakkalların hak ettiği değeri ve işlerinin daha iyi olması için çalışacaklarını söyledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir