Alim Hocadan ‘Borç’ açıklaması

263

Kütahya Belediyesinin önceki dönem Belediye Başkanı Alim Işık, belediyenin ilk meclis toplantısında gündeme getirilen belediye borçları ile ilgili açıklama yaptı.

Işık, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında, borcu açıklayanlarla ilgili “Algı peşinde olan şovmenler iyi okusunlar” ifadelerini kullandı.
“9 Mart 2024 tarihinde tüm kamuoyuna ve basın mensuplarımıza açık Proje Tanıtım Toplantısında Borç ve Gelir Tablomuzu açıklamıştık” diyen Işık, şunları kaydetti: “Şeffaf Belediyecilik böyle olur. Uzun vadeli borçları toplayıp sanki hemen ödenecekmiş gibi algı yapanlara duyurulur. Devraldığınız Belediyemizin 2019 Yılı borçları yaklaşık 112 milyon Dolar olup Yılı bütçesinin 2,5 katı kadarken 5 yıl sonra gelirler yaklaşık 3 katına çıkmış, borçları ise 3’te birine düşmüştür. Belediyemizin bir Yıllık İller Bankası payı bile kamuoyuna daha önce bizim açıkladığımız halde, sonradan algı oluşturmak amacıyla açıklanan 1,7 milyar TL’lik toplam borçtan fazladır. Öz gelirlerimiz de bir o kadar olup 2024 Yılı Bütçesi toplam 4.2 milyar TL olarak hazırlanmıştır. Kurum bütçesinden haberleri olmayanlara ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir