‘Objektiften Üniversitem’

354

Kütahya Yüzüncü Yıl Tarih Kültür Sanat ve Fotoğraf Derneği ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından, düzenlenen ‘Objektiften Üniversitem’ fotoğraf yarışmasına katılan öğrencilerin fotoğraflarından oluşan sergi açıldı.

ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR SERGİLENDİ
Üniversite yerleşkesinin tanınırlığını artırmak ve katılımcıları fotoğrafçılığa özendirmek amacıyla düzenlenen fotomaraton fotoğraf yarışmasında kazananlar belli oldu.
Yarışmada dereceye giren fotoğraflar ile sergilenmeye değer fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi açıldı.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, açılışta yaptığı konuşmada, sanatın toplum için oldukça önemli olduğunu belirtti.


“FOTOĞRAFÇILIK SANATIN ÖNEMLİ BİR UNSURUDUR”
Sanatın geleceğe dair değerlerin yaşatıldığı en önemli unsurlardan olduğunu dile getiren Kızıltoprak, şunları kaydetti: “Sanat varsa, güzellik, dostluk, kardeşlik var. Fotoğrafçılık da aslında ilk insandan beri meşhur olan bir sanattır. Fotoğraf makinesinin 1840’larda keşfedilmesiyle de yeni bir aşan ve mecra açılmıştır. Dolayısıyla sanat dalları arasında fotoğrafçılığın da önemi oldukça büyüktür. Bugün fotoğrafçılık demek aynı zamanda bir sanatkarlık, kabiliyet ve yeryüzündeki güzellikleri tespit etmek demek. Bugün burada açtığımız bu sergimiz de sanatın bir parçasını, üniversitemizin yerleşkesini tanıtması yönüyle de çok önemli.”


“KÜLTÜR VE SANATA KATKI SUNMAKTAN MUTLUYUZ”
DPÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Emre Sezici de, üniversitelerin akademik çalışmaların yanında şehrin kültür ve sanat algısına katkı sunarak insanlarla bütünleşmek olduğunu kaydederek düzenlenen yarışmaya katkı sunmuş olmaktan dolayı memnuniyetini ifade etti.


DERECEYE GİREN FOTOĞARFLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Dernek Başkanı Yaşar Saygılı ise, yarışma ve serginin üniversite-şehir işbirliğini pekiştirmesini ve fotoğrafçılığın yaygınlaşmasını temenni ederek emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından, yarışmada derece alan eserlerin sahiplerine plaketleri takdim edilerek sergi gezildi.
Sergi, DPÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda 3 Mayıs’a kadar izlenimde olacak.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir