YRP adayı Gezgin’den Başkan Işık’a Hem teşekkür Hem eleştiri

454

Yeniden Refah Partisi Kütahya Belediye Başkan adayı Osman Gezgin, Belediye Başkanı Alim Işık’a bugüne kadar yaptıkları için teşekkür edip yapamadıkları için çeşitli bahanelerin arkasına saklandığını öne sürerek eleştirilerde bulundu.

YRP adayı Gezgin, bugüne kadar hep doğru olan doğru, yanlışa da yanlış demeyi bildiklerini belirterek Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan adayı Alim Işık’a eleştirilerde bulundu.
Gazetecilere açıklama yaparak, “Mevcut Belediye Başkanımız Alim Işık’a 100. Yıl Kültür Parkı ve eğitim için verdiği destekler için teşekkürlerimizi sosyal medya aracılığıyla iletmiştik” diyen Gezgin şunları söyledi: “Bu teşekkürlerimizin yanında Kütahya için yapılan yanlışları da tabi ki eleştireceğiz. Sayın Belediye Başkanımız 5 yıllık icraatlarını özetlerken sürekli bahanelerden bahsediyor. En büyük bahanesi ise borçlu bir belediyeyi devraldığı. 2019 yılında 650 milyon borç ile Kütahya Belediyesini devraldığını ve bu nedenle elinin kolunun bağlı olduğunu anlatan Alim Hocamız, son 3 yıl içerisinde Kütahya Belediyesinden yapmış olduğu satışlarla bu borcu en az 4-5 defa kat be kat çıkarttı. Geçmiş satışlara bakıldığında sadece bir ay içerisinde peş peşe yapılan satışlarla 300 milyonluk satış ihalesine çıktığını görüyoruz. 57, 14, 35 milyonluk peş peşe sıralanan bu ihalelerin toplamı sadece bir ayda 300 milyon lirayı geçiyor. Son 3-4 yılda yapılan satışlara baktığımızda bu borç kat be kat ödeniyor. Lütfen bu borcu bahane etmesin. Yine bundan 2 yıl önce yaptığımız eleştirilere Alim Hocamız cevaben, “Şu kadar metrekare yer sattım, bu kadar metrekare yer aldım” demişti. Vazo meydanındaki 1 metrekare yer ile Kumarı’nın tepesindeki 1 metrekare yer bir mi, kimi kandırıyorsunuz?”
Başkan Alim Işık’ın yapamadığı çalışmalarla ilgili yine farklı bahaneler ürettiğini savunan Gezgin, şöyle devam etti: “Ayrıca korona sürecini, Ukrayna savaşını bahane ediyorsunuz, bunlar sizin icraat yapmanıza niye engel olsun ki? Alim Hocamızın diğer üzerinde durduğu bir konu ise belediye meclisinin kendisini çalıştırmadığı yönünde. Belediye meclislerinin yetki ve görev alanları sınırlıdır. Siz Kütahya’daki sosyal ve ekonomik hayatı geliştirme yönünde projelere karar verdiğinizde bunları meclisten geçirmek zorunda değilsiniz ki. Bunları bahane edemezsiniz. Belediye çalışanlarımıza yıllardır herhangi bir destekte bulunmadınız, son 59’uncu ay zam yaptınız. Bu bizi mutlu etti, Allah sizden razı olsun. Lakin 59 aydır aklınız neredeydi. 2 sene önce bir itfaiye eri görev başında yaralanıp ardından görev şehidi olduğunda cenazesine dahi gelmeyip Kütahyaspor’un maçına gitmiştiniz. Belediye çalışanları son 1 ayda mı aklınıza geliyor. Tabi yine de belediye çalışanları adına teşekkür ediyoruz. Sizlerden Allah razı olsun.”
Başkan Işık’ın belediye imkanlarıyla seçim çalışmalarını yürüttüğünü de öne süren Gezgin, “Seçim sürecini çok hızlı yaşıyoruz. Belediyenin ekip ve ekipmanlarını adaylık sürecinde doğrudan kullanıyorsunuz. Belediyenin kaynaklarıyla iftar yemekleri veriliyor, mahallelerde çadırlar kuruluyor. Bunlar çok güzel şeyler, Allah razı olsun. Lakin bugüne kadar yapmadınız, son sene belediyenin bütün imkanlarını kullanarak, gerek bayraklama, gerek afişleme çalışmaları sizce ne kadar adil? Lütfen yapamadığınız çalışmaları farklı bahanelerin arkasına sığınıp vatandaşların karşısına çıkıp algı yapmayın.” diye konuştu.
Açıklamasının son kısmında seçmenlere seslenen Gezgin, “Kıymetli hemşerilerim lütfen gözümüzün ve aklımızın büyülenmesine izin vermeyelim. Farklı algılarla farklı anketlerle kafamızın karıştırılmasına izin vermeyelim. Biz Allah’ın izniyle ve sizlerin desteğiyle bu seçimi inşallah alıyoruz” ifadelerini kullandı.
AHMET ORUÇ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir