Hurmaya ilgi devam ediyor

484

Ramazan ayı ile birlikte hurma önce tezgahta sonra da sofradaki yerini alırken hurmaya olan ilginin devam ettiği bildirildi.

Medine, Kudüs, İran hurması gibi çeşitleri bulunan hurmalar, vatandaşlar tarafından en çok tercih edilenler arasında
Kütahya’da uzun yıllardır aktarlık ve hurma satışı yapan İdris Doğan, işyerinde vatandaşların isteğine göre Mekke, Medine, İran ve Filistin hurmalarının satışını yaptıklarını belirtti.
Kilo fiyatının 80 liradan başlayan çeşit çeşit hurmaların 450 liraya kadar alıcısını bulduğunu dile getiren Doğan, şunları söyledi: “Hurmaya talep oldukça iyi. Vatandaşlarımız hurmayı almaya artık ilgi gösteriyor. Fiyat aralığımız ise 80 liradan başlıyor, 450 liraya kadar hurma çeşidimiz var. En çok sattığımız hurma çeşidi Medine ve İran hurması. Hurmalarımız lezzet olarak oldukça güzel.”
Şeker oranı düşük olan hurma çeşitlerinin de satışını yaptıklarını kaydeden Doğan, “Özellikle şeker hastaları bu hurmaları daha çok tercih ediyor. Daha çok diyet hurmamız var, diyet yapanlar için. Hurmanın lif oranı yüksek, proteini yüksek, o yüzden besin değeri de yüksek. Vatandaşlarımız birçok yiyecekten alamadığımız besin değerini hurmadan alarak karşılıyor.” ifadelerini kullandı.
Doğan, birçok bitkisel ürünün satışını yaptığı işyerinde hurmanın yanı sıra Ramazan ayında özellikle kompostoluk üzüm ve yaprak kayısının da ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir