Yüzüncü Yıl Derneği’nden Cumhuriyet’in 100. Yılı Karma Resim Sergisi

1008

Kütahya’da, merhum naif ressam Muharrem Akyol anısına düzenlenen, Cumhuriyet’in 100. Yılı Karma Resim Sergisi düzenlendi.

Kütahya’da faaliyet gösteren Yüzüncü Yıl Tarih Kültür Sanat ve Fotoğraf Derneği tarafından Sera Alış Veriş merkezinde açılan sergide yaklaşık 40 sanatçının yapmış olduğu tablolar ile seramik ve el sanatı ürünler sergilendi.

Dernek başkanı Yaşar Saygılı, yaptığı açılış konuşmasında, dernek olarak ilk kez bir sergi düzenlediklerini ve bunun heyecanını yaşadıklarını söyledi.
Serginin ilk olmasına rağmen oldukça ilgi gördüğünü de kaydeden Saygılı, destek veren herkese teşekkür etti.
Kütahya Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal da, Kütahya’nın sanat ve sanatçı şehri olduğunu dile getirdiği konuşmasında, “İlimiz kültür ve sanat şehridir. Bugün bu sergide de gördüğümüz üzere, çok sayıdaki sanatçımızın eserleri bizlerin beğenisine sunuldu. Böylesine anlamlı bir sergiye katılmış olmaktan son derece gurur duydum. Tüm sanatçılarımızı kutluyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından açılışı yapılan sergi, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş ile çok sayıdaki davetli ve vatandaş eserleri inceledi.
Yaklaşık 40 sanatçının 100 eserini sergilediği sergide Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi
Öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisi ise kulakların pasını sildi.
Programda, eserleri sergilenen sanatçılara ve destek verenlere teşekkür belgesi takdim edildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir