Hastane gitti yoğunluk bitti

209

Kütahya Şehir Hastanesinin açılmasının ardından taşınan Ek Bina, bölgedeki hareketliliği de beraberinde götürdü.

Kütahya Evliya Çelebi Hastanesi Ek Binası olarak uzun yıllar hizmet veren hastane, Şehir Hastanesinin açılmasıyla taşındı.
Hastanenin taşınmasıyla birlikte Ek Bina civarında faaliyet gösteren birçok eczane de bir bir Şehir Hastanesi bölgesine taşınmaya başladı.
Geçtiğimiz aylarda faaliyete geçirilen hastane otoparkında yoğunluk olmaması mahalle sakinleri açısında her ne kadar olumlu karşılansa da ek binanın ve eczanelerin taşınması bölge esnafını derin düşüncelere sevk etti. Karar kara düşünmeye başlayan bölge esnafı, işlerinde ciddi düşüş olduğunu belirtiyor.
Ek bina yerine düşünülen sağlık kompleksinin bir önce yapılmasının hem bölgede yaşayan Vatandaşların sağlık hizmetlerine en yakın noktada ulaşabilmesi hem de bölgedeki hareketliliğin yeniden oluşabilmesi için önemli olduğunu belirten esnaflar, bu konuda yetkililerden destek beklediğini belirtti.
Onlarca işletmenin faaliyet gösterdiği ve yüzlerce kişinin bölgedeki hareketlilikten dolayı işletmelerde çalışarak evine ekmek götürdüğü ek bina bölgesinde daha önce içerisinde Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi, Verem Savaş Dispanseri, Halk Sağlığı Laboratuvarı, Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi, 112 Acil Servis Hizmetleri Başhekimliği, Acil Servis Hizmetleri İstasyonu, Sağlık Müdürlüğü tüm idari birimlerinin olacağı bir yerleşkenin yapılacağı duyurulmuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir