KÜTAHYALI ÖĞRETMENDEN ENGELLİLERE DESTEK

1767

Kütahya’da görev yapan bir öğretmen, yapmış olduğu çalışmalarla engellilere tekerlekli sandalye desteğinde bulunuyor.

Yunus Emre Ortaokulu’nda görev yapan Şükran Yiğit, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için yaklaşık 10 yıl önce başladığı çalışmalarla onlarca engelliyi tekerlekli sandalyelerle buluşturdu.

Son olarak görev yaptığı okulda, okul idaresi ve öğretmen arkadaşlarıyla birlikte, velilerin ve hayırseverlerin destekleriyle kermes düzenleyen Yiğit, elde edilen gelirle 12 adet tekerlekli temin edilmesine katkı sağladı. Alınan tekerlekli sandalyeler, Öğretmenevinde düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Törende, sandalyelerin temin edilmesine katkı sağlayanlara plaket takdim edildi.

Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 10 yıldır engelli bireylere faydalı olabilmek için çeşitli çalışmalar yapıyorum. Görev yaptığım okullarda mavi kapak toplama, kermesler düzenleme gibi etkinliklerle tekerlekli sandalye alıp engelli bireylere ulaştırıyorum. Bu yıl da okulumuzda “Okul veli el ele, başaralım birlikte” projemizle kermes düzenledik. Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesiyle yaptığımız görüşme sonucunda 12 engelli kardeşimize tekerlekli sandalye alımı yaptık.”

Engelliler için çalışmaya devam edeceğini de kaydeden Yiğit, yardım kapsamında 20 öğrenciye mont, 10 ihtiyaç sahibi aile için ise gıda kolisi aldıklarını da sözlerine ekledi. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir