Çizgi Film Festivali başladı

1740

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde bulunan Çizgi Film ve Animasyon Bölümü tarafından bu yıl 16’ıncı kez düzenlenen Çizgi Film ve Animasyon Festivali başladı.
Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesinde düzenlenen festivalde konuşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, Görsel İletişim ve Çizgi Film/Animasyon sektörü ve buna bağlı olarak bunun eğitimini veren kurumların öneminin; sinema ile televizyon reklamcılığı ve eğitim gibi alanların talepleri, görsel iletişim teknolojilerinin de gelişmesi ile birlikte giderek arttığından bahsetti.
Bölüm Başkanı Doç.Dr. Nazik Çelik Yılmaz, yaptığı açıklamada, festivali 16’ncı kez düzenliyor olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, “Festivale çok emek verdik, çok güzel yaptık. Bugün burada bunları sergiliyoruz. Öğrencilerimiz sektörün önde gelen isimleri ile bir araya geliyor ve bilgi alış verişinde bulunuyorlar. Burada büyük emek ve gerçekten çok güzel işler ve yetenekler var. Kütahya halkımızı, bu alana ilgi duyanları ve sanatçılarımızı festivalimize bekliyoruz.” diye konuştu.
Festival kapsamında öğrenciler hazırladıkları çizgi filmleri gösterime sundu, çizimlerden de sergi oluşturuldu.
Yine bu kapsamanda oluşturulan alanlarda öğrenciler çizim yapma fırsatı elde etti.
Festival 27 Ekim günü sona erecek. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir