Lise öğrencilerine ormancılık mesleği tanıtıldı

567

Kütahya’da, gelecekte Orman Mühendisi ve Orman Muhafaza Memuru olmak isteyen lise öğrencilerine meslek tanıtım etkinliği düzenlendi.

Altıntaş Orman İşletme Müdürlüğü Şefleri tarafından düzenlenen etkinliğe Aslanapa Anadolu Lisesi12’inci sınıf öğrencileri katıldı. Öğrenciler, Aslanapa ilçesi Çamdibi köyü ormanlarında ve Maymunalanı Yangın Gözetleme Kulesinde konuk edildi.

Kendisini ve mesleğini yeterince tanımadan seçtiği için yaptığı işi sevmeyen, okumuş olduğu alanla ilgili çalışmak zorunda kalan pek çok insanın olduğu günümüzde, öğrencileri bu noktada doğru bilgilendirmek adına onları konuk eden orman teşkilatı, öğrencilerin meslek seçimi sürecinde merak ettiklerini yanıtladı.

Anadolu Lisesinde eğitim öğretim gören 13 öğrenciye Aslanapa Orman İşletme Şefi Recep Özçulcu, Kızıldağ Orman İşletme Şefi Burak Saçkesen ve Orman Mühendisi Ufuk Tuna tarafından ormancılık mesleği hakkında bilgiler verildi ve öğrencilerin ormancılık mesleği hakkındaki soruları cevapladı. Öğrenciler, kendileriyle yakından ilgilenen Orman İşletme Şefleri ile personele teşekkür etti. MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir