Simav Örenli Göleti 2022’de su tutmaya başlayacak

556

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, yapımı devam eden Simav Örenli Göletinde incelemelerde bulundu. Gölet inşaat alanında yetkililerden bilgi alan Milletvekili Erbaş, 2022 yılında göletin su tutmaya başlayacağını söyledi.

280 HEKTAR TOPRAK SU İLE BULUŞACAK
Simav Örenli Göletinin bölgedeki ekili alanlar için çok büyük öneme sahip olduğunu ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ Örenli göleti tamamlandığında 190 metre uzunluğunda ve 42 metre gövde yüksekliğinde olacak. 880 bin metre küp suyun depolanacağı gölet ile bölgedeki 280 Hektar tarım arazisi sulanacak.

FİRMA ÇOK İYİ ÇALIŞIYOR
Bugünde gölet alanını ziyaret ederek, gölet inşaatını yapan firma yetkililerinden bilgiler aldık. Gölet yapmak çok zor bir iştir. İhaleyi alan firmamız gerçekten çok hızlı ve başarılı bir çalışma yapıyor. İnanıyorum ki bu hız ve azimli çalışma ile bölge adına çok çok önemli olan Örenli göletimiz 2022 yılında su tutmaya başlayacaktır. Kütahya ilimize, gölet ve baraj yatırımları konusunda Tarım ve Orman Bakanlığımızın son dönemde büyük destekleri olmuştur. Bu sebeple Kütahya halkı adına, Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüze sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Örenli göletimiz Kütahya’mıza hayırlı uğurlu olsun.” Diye konuştu.
MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’ın Örenli Göleti inşaat alanına yaptığı ziyarette, Erbaş’a MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP Simav İlçe Başkanı Bayram Yılmaz, Güney Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Çavdar eşlik etti.
HABER MERKEZİ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir