İşsizlik azalacak

960

Kütahya Valisi Ömer Toraman, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Kütahya’daki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Vali Toraman, devam eden yatırımlarla işsizliğin daha da azalacağını kaydetti.

İL İSTİHDAM TOPLANTISI YAPILDI
Kütahya’da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı İŞKUR İl müdürlüğünde yapıldı.
Vali Ömer Toraman, burada yaptığı konuşmada, Kütahya’da sanayinin gelişmesiyle birlikte işgücüne ciddi katılımın olduğunu belirtti.
İşsizlik rakamının Kütahya’da makul seviyelerde olduğunu dile getiren Vali Toraman, şöyle konuştu:
“Kütahya’mızda sanayinin de gelişmesine bağlı olarak işgücüne katılım çok ciddi oranda yüksek. Dolayısıyla işsizlik rakamlarımız Türkiye ortalamasıyla mukayese edilemeyecek kadar düşük. Bu da tabi bizi mutlu eden rakamlar. Bazen dönemsel olarak ufak tefek oynamalar olabiliyor. Uzun yıllar seyrine baktığımızda ilimizdeki işsizlik oranlarının oldukça makul seviyelerde olduğu değerlendirilebilir. Kaldı ki ilave ve halen devam eden yatırımlar potansiyelini düşündüğümüzde inşallah bunun daha da aşağıya düşeceğini açıkçası bekliyorum. Bu da pek çok açıdan şehrimizi daha problemsiz hale getiriyor. Vatandaşlarımızın belli bir ekonomik seviyeye sahip olması beraberinde pek çok avantajı da getiriyor. Aksi durumda sosyal bazı sıkıntılar yaşanabiliyor. İstihdam alanında işgücü piyasasındaki bu olumlu ortamın devam etmesi temenni ediyorum.”

İŞKUR HEDEFLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ
İŞKUR genel Müdürlüğü tarafından belirlenen 2018 hedeflerinin de konuşulduğu toplantıda, şu bilgilere yer verildi, 2018 yılında İŞKUR Genel Müdürlüğünce özel sektörde işe yerleştirme hedefi 9 bin 973 iken gerçekleşen hedef ise 9 bin 998 oldu. Yine hedeflenen mesleki eğitim kursları 675 iken Kütahya İŞKUR bu hedefin de üstüne çıkarak bin 207 kurs gerçekleştirdi. İşbaşı eğitim programlarında ise verilen hedef 2 bin 580, gerçekleşen hedef ise 2 bin 518 olarak kaydedildi.

İŞSİZ SAYISI BİN 854 KİŞİ ARTTI
Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre 2018 Ekim ayı itibariyle işgücüne katılım oranı yüzde 53,7, istihdam oranı yüzde 47,5, işsizlik oranı ise yüzde 11,6 olarak tespit edildi. 2017’de İŞKUR’a kayıtlı işgücü 36 bin 309, 2018 yılında 43 bin 974 oldu. Kuruma kayıtlı işsiz sayısı 2017 yılında 17 bin 926 iken, 2018 yılında 19 bin 780 kişi oldu. İŞKUR’dan işsizlik ödeneği alan kişi sayısı ise 2017’de 3 bin 187 kişi, 2018 yılında da 4 bin 607 kişi olarak belirlendi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir