Kütüphaneler Günü’nde kütüphaneci amcalarını yalnız bırakmadılar

429

Kütahya ve Türkiye’deki 200’ün üzerindeki okula 100 bini aşkın kitap desteğinde bulunarak okul kütüphanesi kurulmasını sağlayan emekli kütüphaneci Zeki Aktürk’e öğrencilerden anlamlı ziyaret.

Kütahya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, birçok ilde kütüphanesi olmayan okullar için bağışçılardan kitap toplayarak, 2008’den beri 279 okulda kütüphane kurulmasına öncülük eden emekli kütüphane memuru Aktürk’ü Kütüphaneler Haftası nedeniyle ziyaret etti.

Öğrenci ve öğretmenleri, yaşadığı evin hemen karşısında oluşturduğu, 2017 yılının nisan ayında Tunceli’nin Pülümür ilçesinde Sikorsky tipi helikopterin düşmesiyle şehit olan polis memuru Ekrem Dereli’nin ismini verdiği kütüphanede ağırlayan Aktürk, öğrencilerin sorularını yanıtlayıp tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilerin, okul kütüphaneleri, şehirdeki diğer kütüphanelerin yanı sıra oluşturduğu kütüphaneden de faydalanabileceklerini belirten Aktürk, kütüphanedeki binlerce kitabın onların hizmetinde olduğunu söyledi.

Ziyaretinden ardından gazetecilere açıklama yapan Aktürk, “Bugün kitap günümdür, dünyaya kutlu olsun. Biz bol bol okuyoruz, okutuyoruz. O yoksa sen de yoksun” diyerek şunları kaydetti: “Bu hafta Kütüphaneler Haftası ve bence en anlamlı hafta. Bu güzel ülkemizin okuyan, üreten gençlere ihtiyacı var. Bu ihtiyaca en güzel cevap da kütüphanelerimizde mevcut. Bugünün anlamına binaen Kütahya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerimizden Zehra Çiçekçi ve Kübra Çoban hocalarım Şehit Ekrem Dereli Kütüphanemize gelerek bizleri mutlu ettiler. Paylaşmanın ne kadar önemli olduğuna, alan el ile veren elin gönüller köprüsü kurduğuna tanık olup bu köprüde kendilerinin de pay sahibi olmak istediklerini söyleyip hem onlar mutlu oldular hem de bizim gönlümüzü hoş ettiler. Cıvıl cıvıl geleceğimiz olan bu gençlere, bu nezaket ve hassasiyeti gösterip bizleri ziyaret eden hocalarına gönülden teşekkür edip tüm dostlarımıza selamlar gönderiyoruz.”

Okulun öğretmenleri ise Aktürk’ün yaptığı çalışmanın eşi benzeri olmayan önemli bir çalışma olduğuna vurgu yaptı. Öğretmen ve öğrenciler kendilerini oldukça samimi bir havada ağırlayan Aktürk’e teşekkür etti. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir