Su kaynaklarının verimli kullanılması DPÜ’de konuşuldu

136

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde su kaynaklarının verimli kullanılmasını konusunda konferans düzenlendi.

Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında Genç Tema Topluluğu tarafından Eğitim Fakültesinin ev sahipliğinde Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansın açılışında konuşan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, suyun verimli kullanılmasının hayati önem taşıdığını belirtti.
Bu konuda bilinçlendirme çalışmalarının da ayrıca önem taşıdığına dikkati çeken Kızıltoprak, şunları kaydetti: “Doğal kaynakların ve özellikle suyun kullanımı konusunda öğrencilerimizin bilinçlendirilmesine katkı sunan bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen fakültemizin ve Cumhuriyet Ortaokulunun yöneticilerini kutluyorum.”
Konferansa konuşmacı olarak ise Doç. Dr. Sibel Işık ve Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenlerinden Muhammed Çelik’in yanı sıra Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, akademik ve idari personel, üniversitemizin ve Cumhuriyet Ortaokulunun öğrencileri katıldı.
Cumhuriyet Ortaokulunun Polonya ve Malta’daki okullarla beraber yürüttüğü Ekolojik Ayak İzi projesinin tanıtıldığı konferansta Malta’ya giden öğretmen ve öğrenciler su konusunda edindikleri bilgi ve tecrübelerini, içme suyu çok kısıtlı olan Malta’nın suyu korumaya ve etkili şekilde değerlendirmeye yönelik uygulamalarını öğrencilerle paylaştı.
Konferansta ayrıca, Türkiye’deki su varlığı, su yönetiminde dikkat edilmesi gereken hususların da ele alındı. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, konferans sonunda konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etti.

MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir