MHP’den CHP adayı Kahveci’ye tepki

521

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, “tüm siyasi partilerin tabanlarıyla ittifak kurdum” diyen CHP Kütahya Belediye Başkanı Adayı Eyüp Kahveci’ye tepki gösterdi.

“MESNETSİZ İFADELERDE BULUNMUŞ”
Kahveci’nin söylemlerini “mesnetsiz” olarak değerlendiren Ayhan Toy, şunları söyledi: “Eyüp Kahveci’ye önce bir hatırlatma yaparak bir soru soracağız. Eyüp Kahveci denen şahıs, CHP yöneticileri ile gittiği bir kıraathanede geçmişte olduğu gibi partisini ve partisinin içerisindeki insanları tanımayan yeni hadsiz bir açıklama yaparak kendi partisinin değil isminin daha önemli olduğunu vurgulayan bir konuşma yapmıştı. Kahveci konuşmasında; “Efendim benim elim CHP’ye varmıyor. Eyüp Kahveci iyi hoş, şu CHP olmasa diyorlar. Görme kardeşim CHP’yi, bas CHP’nin üzerine elini, altında Eyüp Kahveci’yi gör sadece ona bas.” diyerek kendi aday gösterildiği partisini ve partisine gönül, emek vermiş insanları tanımamış, siyaseten aşağılayıcı ifadeler kullanmış ve aday gösterildiği partisinden utanmıştı. CHP’de istenmeyen bir yüz olmasına rağmen, nedense yönetim tarafından aday gösterilen CHP’yi ve CHP tabanını kendi siyasi kariyerine ve menfaatine basamak yapan Eyüp Kahveci’nin bu kendi üyelerini, seçmenlerini aşağılayan sözlerine CHP yöneticilerinden itiraz ve tepki gelmediği görülmüştür.”


“KAHVECİ KENDİ PARTİSİNDEN UTANÇ MI DUYDU?”
Kahveci’nin “Parti tabanlarıyla ittifak yaptım” ifadelerini de eleştiren Toy, şöyle devam etti: “Vaziyet böyleyken Eyüp Kahveci denen şahsa, “Parti tabanlarıyla ittifak yaptım.” sözlerine karşılık, Belediye başkan adayı gösterildiğin CHP tabanıyla ittifak kurabildin mi de başka parti tabanlarının seninle ittifak kurduğuna dair yalan ifade ve mesnetsiz bir söylemde bulunup taban diye ifade ettiğin Kütahyalı hemşerilerimizi zan altında bırakmaya cüret ediyorsun, diye soruyoruz. Kendisi mensup olduğu ve aday gösterildiği partiden rahatsızlık ve utanç duyarak, “CHP ismini bir elinizle kapatın, bana oy verin” diyebilecek kadar kendi teşkilatına hakaret etme hadsizliğine sahip bir insan iken CHP yönetimi DEM’lenmekle meşgul olduğundan kendi seçmenine ve kendi partisine gönül vermişlere Eyüp Kahveci denen şahsın hakaret etmesine dahi ses çıkartmamışlardır. Kendi seçmenini koruyamayan ve kendi siyasi kariyeri için Atatürk’ün kurduğu partinin ismini kapattıracak kadar aşağılayıcı ifadelerde bulunan Eyüp Kahveci’yi ve bu sözlere göz yuman CHP yönetimini bizler kınıyor, tepki gösteriyorken CHP kendi tabanını koruma ve Eyüp Kahveci’ye tepki verme zahmetinde dahi bulunmuyor.”


“KAHVECİ’DEN SİYASETİNİ ETİK VE AHLAKİ ÇERÇEVEDE YAPMASINI ÖNEMLE RİCA ETMEKTEYİZ”
Eyüp Kahveci’nin, “Parti tabanlarıyla ittifak yaptım” diyerek partilere gönül vermiş vatandaşları, zan altında bıraktığını ve yalan beyanda bulunduğunu da savunan Toy, “Eyüp Kahveci aynı zamanda bu söylemiyle “Parti tabanlarının partilerine aidiyetleri yok.” imasında bulunarak parti mensuplarımıza, partimize emek vermiş, gönül vermiş vatandaşlarımıza hakaret etme cüretinde bulunup seçmen adına konuşarak büyük bir saygısızlığa imzasını atmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi’ne mensup, Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş hiç bir hemşerimiz, hiç bir gönüldaşımız CHP denen, vatanımızın ve Türk milletimizin değerlerini hiçe sayıp devletin ve milletin bekasına bozgunluk getirenlerle DEM’lenen bir partinin adayı ile ittifak kuracak eğilimde dahi değildir. Eyüp Kahveci’den ricamız, Milliyetçi Hareket Partisi gibi temiz, şerefli bir davanın ismini dilinden düşürmesine, MHP ismini cümle içerisinde dahi kullanmamasına, MHP’nin tüm öznelerini, değerlerini ve aklından geçen, yalan siyasetine malzeme yapmak, kendi aklınca vatandaşa algı yaratmak istediği MHP’ye dair tüm kavramları lügatından çıkartmasına yöneliktir. Siyasetini etik ve ahlaki çerçevede yapmasını önemle rica etmekteyiz.” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir