Okullarda kanlı para oyunu tehlikesi

1438

Art niyetli kişiler çocuklarımızın sağlığı ile oynamaya devam ediyor. Ortaya attıkları ve çocuklara ciddi zarar veren kanlı para oyunu son günlerde çocuklar arasında yaygınlaşmaya başlarken çocukların özellikle elleri ile eklemlerine zarar veriyor.

Okullarda çocuklar arasında yaygınlaşan kanlı para oyunu, sağlık ve güvenlik riski oluştururken bazı okullarda oyun yasaklandı. Madeni parayla elin eklem yerlerine vurularak kan akıtılması amaçlanan oyunu, yasaklanmasına rağmen bazı öğrenciler gizlice oynamaya devam ediyor.

Oyunun çocuklara ciddi zararlar vermeye başladığını dile getiren bazı okul idarecileri ile öğretmenler, velilerin bu konuda duyarlı olmalarını ve oyunun zararlarından çocuklarına bahsetmelerini istedi.

Kanlı para oyununda ilk olarak havaya madeni para atılıp, elin ters tarafıyla tutuluyor. Daha sonra para, parmakların arasına alarak sıkıştırılıyor. Para sabit tutulduktan sonra ‘kanlı para’ denilerek 3 kere sert bir şekilde masaya vuruluyor. Bu aşamada para düşerse ceza alınıyor. Ceza ise şöyle: El yumruk yapılarak masaya dik şekilde koyuluyor ve karşı taraf parayı hızla eklem yerlerine fırlatıyor. Paranın geliş şiddetine göre elde kızarmalar, kanamalar yaşanıyor. Kan akana kadar oyun devam ediyor.

Oyunun çocuklara verdiği zararlar ise oldukça ciddi. Uzmanlar, oyunun parmak ve el tarak kemiklerinde çatlak veya kırıklara yol açabileceğini, büyüme kıkırdaklarına zarar verip kalıcı hasarlara neden olabileceğini söyledi. Ayrıca sert ve kesici cisimle yaralanma, ciddi yumuşak doku hasarlarına, açık yaraya sebebiyet verdiği için enfeksiyonlara ve bulaşıcı birtakım hastalıklara davetiye çıkardığını belirtti. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir