KÜTAHYA TÜRK DÜNYASINA AÇILIYOR

1713

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’nin 20. Yıl Olağan Genel Kurul Toplantısında Kütahya Şubesinin açılışına karar verilirken şube kuruluş çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Abdurrahman Yıldız yetkilendirildi.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği 20. Yıl Olağan Genel Kurul Toplantısı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Gagauzya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İrina vlah’ın katılımlarıyla yapıldı. Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Kampüsünde düzenlenen genel kurula Kütahya Şubesi genel kurulu üyeleri de katıldı.

Protokol Konuşmaları, Türk Dünyası Mühendislik Eserleri Sinevizyon Gösterimi, TDMMB – Türk Hava Kurumu Arasında İşbirliği Protokolü İmza Töreni, TDMMB 20. Yıl Üstün Hizmet Ödüllerinin verilmesi gibi gündem maddelerinin ele alındığı genel kurulda, Kütahya ve Sivas’ta şube açılmasına karar verildi.

Genel kurulda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş’ın yerine Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’nin yeni Genel Başkanı oldu.

Başkan Murat Köse, Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende yemin ederek; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş’tan görevi devraldı.

Görev değişiminin ardından Türk Hava Kurumu ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği arasında iş birliği protokolü imzalandı. Törende konuşan Başkan Murat Köse, “Kutlu ecdadımızın İlahi Kelimetullah için, Kızıl Elma için güneşin doğduğu yere ve güneşin battığı yere ordular gönderdiği günden bugüne kadar milleti için, bayrağı, vatanı ve devleti için canını feda etmiş tüm şehitleri rahmetle, minnetle anıyorum. Onların kutlu mirasına canımız pahasına sahip çıkacağımızı buradan ilan ediyorum. Seçilen tüm yönetim kurulu üyelerimizle beraber siz değerli kurucularımızla ve gönül dostlarımızla beraber ve kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği Türkiye Yüzyılı hedefiyle çalışacağız inşallah” dedi.

Başkan Murat Köse ayrıca sosyal medya hesabından paylaşım yaparak “Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’nin Kongresinde Şahsıma Genel Başkanlık görevi tevdi eden kıymetli büyüklerime ve kongre delegelerimize şükranlarımı sunuyorum. Türk Dünyasında, dilde, fikirde ve işte birliğin Mühendislik ve Mimarlık alanında hayata geçirilmesi amacıyla pek çok önemli projeye imza atan Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’nin emektarlarına, başta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcımız Sayın Mücahit Demirtaş olmak üzere, Kurucu Genel Başkanımız Sayın İlyas Demirci’ye ve Gönül Coğrafyamızın güzel insanlarına şükranlarımı sunuyorum. Rabbim güzel, hayırlı görevler yapmayı nasip etsin, Rabbim mahcup etmesin inşallah” diye yazdı.

Kütahya Şubesinin kurulum çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Abdurrahman Yıldız yetkilendirildi. Genel kurulu değerlendiren Yıldız, Kütahya’nın, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğinin şube açtığı 6’ıncı il olduğunu, bundan büyük onur duyduklarını söyledi. Yıldız, Kütahya ile Türk Dünyası şehirleri arasında kardeşlik köprülerini kurup kardeş şehir çalışmalarına başladıklarını ifade etti. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir