ÖNCE MECLİSE SONRA İKTİDARA

516

Yeniden refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, yapılan genel seçimlerde Kütahya’nın Türkiye’de yüzde 7 barajını aştıkları dört ilden bir tanesi olduğunu, bu nedenle kendilerine verilen destek için vatandaşlara ve parti teşkilatlarına teşekkür etti. Erbakan 2023’te meclise girdiklerini, 2028’de de iktidara geleceklerini bildirdi.

Erbakan, teşekkür ziyareti için geldiği Kütahya’da, partisinin il başkanlığınca kentteki bir düğün ve davet salonunda düzenlediği toplantıda, “Cenabı Allah inşallah hep Kütahya’mızda da Türkiye genelinde de çok daha büyük başarıları, daha büyük zaferleri yaşamayı nasip eylesin” dedi.
Elde edilen başarıda teşkilat mensuplarının da payının büyük olduğuna dikkati çeken Erbakan, şunları söyledi: Başarının elde edilmesinde en büyük pay sahibi olan kıymetli Kütahya teşkilatımıza yapmak üzere bu ziyareti bugün gerçekleştiriyoruz. Ülkemize, milletimize, devletimize milli görüşçüler olarak yeniden Refah Partililer olarak aynen merhum Erbakan Hocamız gibi en hayırlı hizmetleri gerçekleştirmeyi inşallah bizlere nasip eylesin. Tabii Kütahya genelinde yüzde 7’nin üzerinde bir oy Kütahya merkezindeyse yüzde 10’a yakın bir oy başarısını gösterdik elhamdülillah. Bu nedenle Kütahya artık yeni dönemde Milli Görüş’ün ikinci kırk yılında göz bebeğimiz olan illerimizden bir tanesi haline geldi. Karabük, Kütahya, Malatya ve Bingöl’de bu başarıyı gösterdik elhamdülillah. Bu sebeple tabii ki hep söylediğimiz gibi marifet iltifata tabidir. Bu başarının elde edilmesinde payı olan teşkilat mensuplarımıza, sizlere, il yönetim kurulu üye İl Başkanımız, İlçe Başkanlarımız ve tabii ki Kütahya’mızdaki hanım kolları, gençlik kolları ve her zaman ifade ettiğimiz gibi gönüldaşlarımız, üyelerimiz, mahalle temsilcilerimiz, köy temsilcilerimiz. Bütün isimsiz kahramanlarımıza ayrı ayrı teşekkürler ediyoruz. Allah sizlerden razı olsun diyoruz. Çünkü bu sonucun elde edilmesi, medya gücüyle olmadan, hazine yardımıyla olmadan, holding desteğiyle olmadı. Milyon dolarların gücüyle olmadı. Dış güçlerin desteğiyle olmadı. Arkamızdan rüzgar estirilerek olmadı. Bu sonuç tabii ki Cenabı Allah’ın izni Cenabı Allah’ın yardımıyla oldu.”
Yakalanan başarının diğer seçimler için de önemli bir adım odluğunu kaydeden Erbakan, şöyle devam etti: “Gelecek seçimler içinde özellikle yerel seçimler içinde çok büyük bir başarının ilk adımı oldu, çok büyük bir başarının habercisi oldu elhamdülillah. Tabii Türkiye genelinde de kendi gücümüzle, kendi listemizle, kendi oyumuzla, kendi alnımızın teriyle beş milletvekili çıkarmaya hak kazandık. Başka partilerin listesinden, başka partilerin oyuyla, seçmeniyle değil, kendi gücümüzle, kendi alnımızın teriyle, bu milletvekillerini çıkarmaya muvaffak olmamız son derece büyük önem arz ediyor. Cenabı Allah’a şükürler olsun. Bu seçimlerin sonuçları bize şunu gösteriyor. Hep ne diyoruz? Milli görüş tarihinde önce milli görüş meclise girdi. Arkasından da yapılan ilk seçimde iktidara yürüttü. 1969’da merhum Erbakan Hoca’mız Allah gani gani rahmet etsin, üç milletvekiliyle meclise girdi. 1969 seçimleriyle 4 sene sonra yapılan ilk genel seçimde 1973’te bu sefer Milli Selamet Partisi’yle iktidar ortağı oldu. 1991’de 12 Eylül sonrası ilk defa Refah Partisi olarak meclise girdik. Bir ittifakla 1995’te, 91’den sonraki yapılan ilk genel seçimlerde Refah Partisi birinci parti oldu ve 1996’da merhum Erbakan hocamız başbakan oldu. Dolayısıyla Milli Görüş tarihi de bunu gösteriyor. Önce meclis arkasından iktidar. Şimdi de inşallah yeni dönemde aynısı olacak. 2023’te Milli Görüş’ü meclise taşıdık. 2028’de inşallah Milli Görüş’ü Yeniden Refah’ı hep birlikte iktidara taşıyacağız. Tabii ki onun için bugünden itibaren Türkiye genelinde kollarımızı sıvayıp çalışmalarımıza başlıyoruz. Bütün teşkilatlarımızla seferberlik halinde önce 2024’te yapılacak olan yerel seçimler için ve arkasından da iki bin. Sekizdeki genel seçimler için canla başla çalışmaya şimdiden inşallah başlayacağız.”
Meclis çalışmaları ile ilgili de konuşan Erbakan, “Bizler mecliste inşallah Yeniden Refah Partisi olarak AK Parti’yle ittifak sürecinde imzaladığımız. Mutabakat metnindeki maddelerin inşallah takipçisi olacak. Bugüne kadar doğruya doğru yanlışa yanlış dedik. Bundan sonra da doğruya, doğru yanlışa yanlış demeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Osman Gezgin de yaptığı konuşmada, Genel Başkan Fatih Erbakan’ın seçimlerden sonra yaptığı teşekkür ziyaretinin siyasette ilkler arasında yer aldığını belirtti.
Gezgin, “Parti liderlerin seçimlerden önce illeri ziyaret etmesi her zaman karşılaştığımız bir olgu. Ancak muhterem liderimiz yine milli görüş farkını ortaya koyarak teşekkür ziyareti kapsamında ilimizi ziyaret etti. Çok güzel bir seçim süreci atlattık. Kütahyalı hemşehrilerimiz çok büyük bir teveccüh gösterdiler. Yeni kurulmuş bir parti olmamıza rağmen yüzde 7’nin üzerinde bir oyla çok güzle bir seviyeye getirmiş olduk. Bunda bütün teşkilat mensubu arkadaşlarımın alın teri, emeği var.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’a çeşitli hediyeler takdim edilirken Erbakan da Memleket Partisinden partilerine katılanlara parti rozetini taktı.
Erbakan, Kütahya ziyareti programı kapsamında Menderes Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu.
Burada ilgili ile karşılanan Erbakan, partisine verilen destek için teşekkür etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir