Yeni yıl tedbirleri alındı

639

Vali Ali Çelik, vatandaşların yeni yıl gecesini huzur ve güven içinde geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli tüm tedbirlerin alındığını kaydetti.

Kütahya Valisi Ali Çelik’in başkanlığında her hafta pazartesi günleri yapılan İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısı’nın bu haftaki gündemi yeni yıl gecesinde uygulanacak tedbirler oldu.


“24 SAAT SAHADA OLACAĞIZ”
“Vatandaşımızın huzuru için 24 saat görevdeyiz” diyen Vali Ali Çelik, “Kütahya’mız huzur ve güven şehri. Yeni yıl gecesini bundan önceki yıllarda olduğu gibi yine sakin ve huzurlu bir şekilde karşılamak için bütün imkânlarımızla 24 saat sahada olacağız. 2023 yılının hem ilimiz hem de ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.


TRAFİK DENETİMLERİ ARTIYOR
Araç yoğunluğu ve yaya hareketliliğinin yaşanabileceği alanlarda trafiği düzenleme ve denetim faaliyetlerinin artırılacağını belirten Vali Ali Çelik, kazaların yoğun olarak meydana geldiği ve olumsuz hava şartlarının yaşandığı bölgelerde ekiplerin, sürücüler tarafından rahatlıkla görülebilecek şekilde tepe lambaları sürekli yanar vaziyette konuşlandırılacağını kaydetti.
Şehirlerarası otobüs terminallerinde, ara duraklarda ve karayolu güzergâhlarında yapılan denetimlerde otobüslerin takograf, kış lastiği, ışık donanımı ve diğer teknik donanımlarının denetleneceğini dile getiren Vali Çelik, herhangi bir eksiklik tespit edilen araçların trafiğe çıkışına izin verilmeyeceğini belirtti.


TÜM KURUMLAR KOORDİNELİ ÇALIŞACAK
Yangına ihbarına karşı itfaiye ekibi hazır bulundurulacak. Kamuya açık iş yerleri Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince yeni yıl gecesi süresince denetlenecek.
112 Acil Servisleri, ihbar ve yardım taleplerine zamanında müdahale edecek şekilde önlemlerini alırken, nöbetçi eczaneler gece boyunca sık sık kontrol edilecek.
Hava muhalefeti nedeniyle köy yollarının kapanması halinde İl Özel İdaresi acil müdahale ekipleri hazır bulundurulacak, elektrik arızalarına karşı 24 saat görev esasına göre arıza ekipleri görevlendirilecek.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir