“Kütahya’nın her noktasında bir vakıf eseri var”

709

Vali Ali Çelik, “Burada bulunmamızın en büyük nedeni vefa ve saygı gibi gözükse de aslında bir sorumluluk. İlimiz çok ciddi bir vakıf şehri, her noktasında bir vakıf eseri var. Vakıf bilincini gücümüzün yettiğince herkese anlatmalıyız” dedi.
Kütahya Valisi Ali Çelik, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu tarafından Vakıflar ve Müzeler Haftası sebebiyle düzenlenen panel ve serginin açılışına katıldı.
Kütahyalı merhum Vakıfçı Yazar Mustafa Kalyon’a vefa ve saygı olarak atfedilen panel ve serginin açılışı tarihi Germiyan Konağı’nda yapıldı.
Türklerin vakıf ve imarethaneler konusunda dünyaya bir model sunduğunu belirten Vali Ali Çelik, tüm şehitleri, vakıflaşma sürecinde emeği geçenleri rahmet ve saygıyla andı.
Vali Çelik, “Bizlerin aslında burada bulunmasının en büyük nedeni vefa ve saygı gibi gözükse de aslında bir sorumluluk. Üzerimize düşen görevler ve sorumlulukların altını çizme gerekliliği bizleri bir araya getiriyor” dedi.

“KÜTAHYA VAKIF ŞEHRİ”
Kütahya’nın adeta bir vakıf cenneti olduğunu ifade eden Vali Çelik, “Kütahya’nın her noktasında bu vakıf eserleriyle karşılaşmamanız mümkün değil. Çok ciddi bir vakıf şehri. Bu bilinç, burada bulunanların kendileri açısından muhakkak önemli; ama bulunmayan insanlara da hep beraber gücümüzün yettiğince anlatmamız lazım” dedi.

“BU SÜRECİ YAŞATMAK İÇİN GÜÇLÜ VAKIF DUYGUSUNA İHTİYACIMIZ VAR”
Vakıflaşma sürecini Selçukluların Anadolu’ya gelmesiyle başlayan ve sınırları aşan bir tohuma benzeten Vali Çelik, “Tohumun amacı; bireyin yalnızlığını konuştuğumuz bugünün dünyasında yalnızlaşma, bireyselleşme denilen o duygunun içinde, toplumun temel dinamiklerini nesilden nesile aktaracak bir kültür inşa etmek. Bu bir süreç, bu süreci yaşatmak için güçlü vakıf duygusuna, birlik duygusuna ve bunun içinden yetişen insanlara, ekollere ihtiyaç var: Süheyl Ünver’den, Ahmet Yakupoğlu’ndan başlayarak Mustafa Kalyoncu ağabeyimizle devam eden bir ekol” diye konuştu.
“Her insana bir yaşam borcumuz var” diyen Vali Çelik, “Bu sorumluluğu sağlayan temel dinamikte vakıflar. Umarım büyüklerimizin bıraktığı, bize sundukları o yolda, biz de devam ederiz” ifadelerini kullandı.
Program, DPÜ Rektörü Kazım Uysal’ın başkanlığında yapılan panel ve karma serginin açılışının ardından sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir