Bir günde 18 binanın yıkımı gerçekleştirildi

560

Kütahya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri mail-i inhidam yıkımında tek iş makinesi ile bir günde 18 adet binanın yıkımını gerçekleştirdi.
Kütahya’nın önemli sorunları arasında yer alan ve tehlike arz eden bina sorunu, Belediye Başkanı Alim Işık’ın göreve gelmesiyle birlikte gün be gün ortadan kalkıyor. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği 8 adet yıkım ile bir rekora imza atarken, hafta sonu tek bir iş makinesi ile 18 binanın yıkımını gerçekleştirerek yeni bir rekora imza attı.
2022 yılın ilk üç ayı içinde yıkılan mail-i inhidam yıkım sayısı 106’ya ulaştı. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın göreve geldiği günden itibaren kentsel dönüşüm harici mail-i inhidam yıkım sayısı 325 adet oldu. Bu yıkımlara ilave olarak müteahhit firma tarafından 8 adet elle söküm yıkımı gerçekleştirildi.
Diğer taraftan 272 adet kentsel dönüşüm yıkımı, 62 adet işgal yıkımı tamamlandı. Ayrıca 285 adet adreste yıkım sonrası oluşan hasarlar ile ilgili inşaat bakım ve tamir işlemleri yapıldı.
Yapısal ömrünü tamamlamış ve tehlike oluşturabilecek yapıların yıkımıyla vatandaşlarımızın can güvenliği korunuyor. Yapılan yıkımlarla, bu tür yapılarda oluşabilecek sorunların da önüne geçilirken, şehrin dokusunun yenilenmesinin de önü açılıyor.
Görüntü kirliliğinin yanında çevreye verdiği tehlikelerle ön plana çıkan mail-i inhidam yapıların yıkım işlemlerinin devam edeceği bildirildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir