Başkan Işık: “Görmeyenlere Duymayanlara açıklamak isterim”

479

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, yapılan düzenlemelerle Kütahya-Eskişehir yolunun sağ ve sol taraflarının tamamının sanayi sitelerine ayrıldığını bildirdi.
Kütahya’ya zerre kadar da olsa sunduğu katkıdan onur duyacağını belirten Işık, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “2. OSB alanını 2 milyon metrekare büyüttük. 1 milyon 150 bin metrekarelik alanı İnköy Mahallesi sınırları içerisinden kentsel dönüşüm kapsamında mevcut küçük sanayi sitesinin dönüşüm alanı ilan ettik. TOKİ aracılığıyla 90 m2 ve 120m2’lik 525 adet iş yerinin teminatları yatırıldı. Projesi çizildi 1. Etap olarak şu an TOKİ ihale sürecinde. Nisan, mayıs aylarında orada inşaat başlayacak. Toplam bin 600 işyeri var. 3 milyon 150 bin metre kare. Orta ölçekli sanayi sitesi olarak da eski azot fabrikası karşısı 100 dekarlık alanımız var belediyeye ait. 300 dekara yakın hazine arazisini dün itibariyle tahsisi geldi. O projenin uygulanacağı alan geldi. Toplamda 3 milyon 550 bin metrekarelik sanayi alanını 2,5 yılda bu şehre kazandırdım. Zerre kadar katkımın olmasına şehrim adına onur duyarım. Görmeyenlere duymayanlara açıklamak isterim. Bu şehrin Eskişehir girişi artık sağlı sollu sanayi sitesi olacak. 1 tarafta OSB yanında küçük sanayi sitemiz; sol tarafta da orta ölçekli sanayi sitelerimizin olduğu alanlarla şehrimizde girişimi başlatacağız.”
Orta ölçekli sanayi sitesi ile ilgili görüşmelerinin devam ettiğini de kaydeden Işık, “En son imar düzenlemesi ile ilgili taslak alanı verdik. 270 dekarlık alanda imarlı alana 140 dekara 83+1 idari ofis olmak üzere bir plan geldi. 3 yöntemle bu işi uygulamaya koyabiliriz. 1. Yöntem olarak belediyemiz tahsisten mülkiyet devir ile ilgili süreci devam ettiriyor. Belediyemizin mülkü haline gelmesine müteakip talebiniz olursa orayı arsa olarak satabiliriz. 2. Yöntem olarak 1 kısmını nakit 1 kısmını kat karşılığı olmak üzere yapabiliriz. 3. Yöntem olarak yap işlet devret olarak kooperatif ya da parsel bazında olabilir. Sonuçta oranın bir an önce orta ölçekli sanayi sitesi olarak şehrimize katkı yapmasını bizde çok istiyoruz” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir