Şehitler Camisi imam ve cemaati Sokak hayvanlarını besledi

431

Kütahya’da bir grup duyarlı vatandaş, sokak hayvanları için parklara yiyecek bıraktı.
Saray Mahallesindeki Şehitler Camisi İmam Hatibi Ahmet Aydın öncülüğünde bir araya cami cemaatinden oluşan bir grup vatandaş, fırınlardan temin ettikleri ekmek, simit ve poğaçaları sokak hayvanları için mahalledeki parklara bıraktı.
Şehitler Camisi imam hatibi Ahmet Aydın, her yıl kış mevsiminde sokak hayvanları için besleme çalışması yaptıklarını belirtti.
Hayvanlara karşı merhametli olunması gerektiğini vurgulayan Aydın, şunları söyledi: “Cami cemaatimiz ve Kur’an kursu öğrencilerimizle birlikte sokakta yaşayan hayvanlar için doğaya yem bıraktık. Sokak hayvanlarına yönelik bu çalışmayı mahallemizde her sene yapıyoruz. “Merhamet edin ki merhamet bulasınız” buyuruluyor. Yerdekilere merhamet edelim ki göktekiler de bize merhamet etsin. Bu düsturla isteklerini dile getiremeyen hayvanlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.”
Mahalle sakinlerinden Mahmut Erdoğmuş da, “Bizler sıcak evlerimizde rahat ederken sokaktaki hayvanları da düşünmek zorundayız. Biz bunu bu şekilde değerlendiriyoruz. Herkesin bu konuda elinden geleni yapması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.
Besleme çalışmasının belirli aralıklarla devam edeceği bildirildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir