Pazarcı esnafının zorlu kış mesaisi

645

Kütahya’da soğuk havaya rağmen tezgahlarını açan Pazar esnafı, tezgahlarının önünde tenekede ateş yakarak hem kendileri ısınıyor hem de satışını yaptıkları ürünleri donmaktan koruyor.
Kütahya’da kar yağışının ardından soğuk havalar da etkili oluyor. Soğuk havalara rağmen pazar esnafı, ekmek parası için tezgahlarını açık tutarken, vatandaşlar da zor şartlar altında alışverişlerine devam etti.
Tezgahlarının önünde veya arkalarında tenekelerde ateş yakan esnaflar, bir taraftan ısınırken diğer yandan da satışını yaptıkları sebze ve meyveleri de donmaktan koruyor.
Kütahya Sebzeciler ve Pazar Yerleri Esnaf Odası Başkanı Hakan Akdaş, yaptığı açıklamada, pazarcı esnafının kışın zor şartlara rağmen vatandaşa hizmet vermeye devam ettiğini belirtti.
Esnafın satış yaparken bazı tedbirler aldığını da dile getiren Akdaş, şunları kaydetti:
“Malum havalar oldukça soğuk. Esnafımız buna rağmen tezgahlarını açıp çoluk çocuğunun rızkını kazanmak için çalışmaya devam ediyor. Esnaf arkadaşlarımız zaman zaman tezgah önlerinde tenekelerde ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.”
Olumsuz hava şartlarına rağmen çalıştıklarını söyleyen esnaflardan Erkan Yüksel de, “Hava eksi 10, 15’lere de düşse biz tezgah açmak zorundayız. Yeri geliyor kendimiz çok üşüyoruz ama sattığımız ürünleri tenekelerde ateş yakarak dondan koruyoruz.” dedi.
Pazarcı esnafı Veli Erdoğmuş ise alış veriş yapan vatandaşların da yaktıkları ateşle ısındığını söyledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir