GÜRAL’A ÖNEMLİ GÖREV

477

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı, Kütahyalı iş insanı Erkan Güral, Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir illerini kapsayan fahri konsolosluk görevine düzenlenen törenle atandı. Törende Konsolosluk Ofisinin açılışı da yapıldı.

“BU GÖREV BENİM İÇİN BİR ONUR”
NG Kütahya Seramik’teki törende konuşan ve aynı zamanda Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı da olan Erkan Güral, Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir illerini kapsayan fahri konsolosluk görevinin kendisi için bir onur olduğunu belirtti.
Bugünün kendisi için gurur ve mutluluk dolu bir gün olduğunu dile getiren Güral, konuşmasında şunları söyledi: “Büyük bir ilgi ve hayranlıkla takip ettiğim Ukrayna’yı ülkemde temsil edeceğim için heyecanlıyım. Türkiye ile Ukrayna arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yılında fahri konsolosluk görevime başlamam da benim için anlamlı ve değerlidir. Fahri konsolosluk görevim kapsamında, sorumlu olduğum şehirlerdeki Ukrayna vatandaşlarının sorunları ve ihtiyaçları ile ikili ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunmaya hazır olduğumu belirtmek isterim. 2022 yılı başlarında yapılması planlanan Ukrayna – Türkiye Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi’nin bir çıktısı olarak imzalanması muhtemel olan serbest ticaret anlaşması, ülkelerimizin iş insanlarına yeni kapılar açacaktır. Kariyerim boyunca iş dünyası ve ekonomi temelli derneklerde yürüttüğüm faaliyetler sayesinde elde ettiğim network ve fırsatlar, bu beklenen anlaşma ile ortaya çıkacak yeni vizyonu geliştirmek adına bana ve ekibime büyük avantajlar sağlıyor. Bu kapsamda her iki ülkeden iş insanlarının da yer alacağı yeni bir ekonomi platformunun hazırlıklarına başladığımızı sizlere duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Bu organizasyonun temel amacı, kurulacak ticaret köprüsü ile Ukrayna ve Türkiye’deki girişimcileri bir araya getirerek aralarında işbirliği kurmak olacaktır. Hedefimiz iki ülke arasındaki ticaret hacmini bir an önce 20 milyar doların üzerine çıkarmak. Böylece geleceğin iki yıldız ülkesi olan Türkiye ve Ukrayna ekonomik kalkınma yolunda büyük adımlar atmaya devam edecek.”

“EN KISA ZAMANDA ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ”
Ukrayna’nın, Karadeniz’in güzellikler ülkesi olduğunu da aktaran Güral, şöyle devam etti: “Bölgede yaşayan Ukraynalı vatandaşların karşılaşması muhtemel herhangi bir sorunda kendilerine buradan destek vermek, yardımcı olmak ve bununla birlikte Türkiye ile Ukrayna arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkilerin gelişmesi yönünde, daha önce edinmiş olduğumuz tecrübelerimizle, iki ülke arasında elçilik görevi yapmaya, bu çalışmalarımızla hem bölge ekonomisine hem de ülkemize ve Ukrayna’ya katkı sağlamak temel görevlerimiz olacaktır. Görev süresince hem çalışma arkadaşlarım hem genel başkanlık sıfatını hala taşıdığım Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu üyelerimizle birlikte tez zamanda bu çalışmalara başlayacağımızı sizlere ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle iki ülke arasındaki hem dostluğu hem ticaret, bundan sonraki süreçte bizim de yapacağımız çalışmalarla değer kazanacak. Biz de bunun gurur ve mutluluğunu yaşayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, konsolosluk görevimin gelişen ilişkilerimize olumlu sonuçlar vermesini diler, her iki ülkenin Dışişleri Bakanları Sayın Kuleba ve Çavuşoğlu başta olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın Vasyl Bodnar’a teşekkür ederim.”

“UKRAYNA VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİ DAHA DA GÜÇLENECEK”
Fahri Konsolosluk ataması töreninde bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar ise şunları kaydetti: “Fahri Konsolosluk, fahri konsolosun temsil ettiği ülkenin tanıtımını ve o ülkenin vatandaşlarının menfaatlerinin korunmasını sağlıyor. Bu görevlerin yanı sıra iki ülke arasındaki iş temasları ve özellikle bölgeler arasındaki işbirliğinin artırılması da çok önemli. Bu yüzden fahri konsolosumuzun da bu yönde çalışacağından hiç şüphem yok. Ayrıca belirlemiş oldukları hedefleri de şimdiden çok hoşuma gitti. Çünkü sayın cumhurbaşkanlarımızın belirlemiş oldukları ticaret hacmini aşarak 10 milyar dolar yerine 20 milyar dolar demiştir. Ukrayna-Türkiye ilişkileri sadece hükümetler arası anlaşmalarla değil aynı zamanda iş dünyası arasında kurulacak temaslar sayesinde daha da güçlü olacaktır. Kütahya’ya ilk defa geliyorum ama bu sıcak karşılamalarınız ve dostane yaklaşımlarınız eminim ki ilişkilerimizi daha da güçlendirecek. Aynı zamanda Ukrayna’dan buraya daha fazla turist getireceğiz, bu bölgeden de Ukrayna’ya daha fazla turistin gitmesini sağlayacağız. Rusya’dan gelen tehditlere rağmen ekonomimiz gelişmeye devam ediyor. Özellikle Türkiye ile var olan ilişkilerimiz sayesinde özellikle savunma sanayisindeki kapasitemiz güçleniyor.”
Törende Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu da birer konuşma yaparak Fahri Konsolosluk görevinin ve ofisin oldukça önemli olduğunu dile getirdi.
Konuşmaların ardından Konsolosluk Ofisi’nin açılışı yapıldı.
Program sonunda Büyükelçi Bodnar ve Güral anlaşma metnini imzalarken Güral ve eşi, Bodnar ve eşine hediye takdim etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir