Bu klinik insanları güldürecek

480

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde açılışı yapılan Dijital ve Estetik Diş Kliniği ile yapılacak tedavilerin ardından hizmet alan hastaların daha sağlıklı dişlere ve gülüşlere sahip olması hedefleniyor.
Geçtiğimiz yıl Aralık ayında faaliyetine başlayan Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yenilikler devam ediyor.
Dental tomografi ve ultrason cihazı gibi ileri görüntüleme yöntemleri, 3 boyutlu yazıcılarla kişiye özel protez yapımı, implant uygulamalarının yanı sıra ağız çene diş cerrahisi birimi ile bugüne kadar hizmet veren merkezde Dijital ve Estetik Diş Kliniği de faaliyete geçirildi.
Açılışı düzenlenen törenle yapılan Dijital ve Estetik Diş Kliniği’nde diş sağlığının yanı sıra estetik diş yapısı ve gülüş tasarımlarında da hizmet verecek. Yani, diş yapısından dolayı gülmeyi erteleyenler yeni tedavi ve tasarım sayesinde rahatlıkla gülebilecek.
KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, törende yaptığı konuşmada, merkezde son sistem ekipman ve cihazlarla hizmet verildiğini belirtti.
Sunulan hizmetlerin kalitesinin artmasıyla birlikte zamandan da tasarruf edildiğini aktaran Kavuncu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bakın burada bir merkez yaptık. Bir yıl içerisinde şu kadar ünite aldık, şu kadar malzeme aldık, bu kadar hocamızı istihdam ettik, personel istihdam ettik. Bunların temelinde devletimizin gücü, büyüklüğü yatıyor. Yani bize de sağlanan imkanlar yatıyor. Yani bu teşekkür Kütahya adına devletimize, büyüklerimize, bizi yöneten insanlara olan bir teşekkürümüz var. Ülkemiz bir pandemi ortamında, zorluk ve sıkıntı içerisinde iken bizlere verilen kaynaklar çok önem taşıyor. Bunlar ne için yapılıyor, Kütahya’daki insan Ankara bir başkentteki en yüksek düzeydeki en yüksek imkanlara sahip olan insanlara sağlanan sağlık koşullarını Kütahya’da da alabilsin diye yapılıyor. Biz sadece aracıyız. Sağlık Bilimleri Üniversitesini kurmuş olma gerekçelerinin de bu merkez biraz daha belki açığa çıkarmış oluyor. Yani sağlığa konsantreyiz daha iyi hızlı olayı algılayıp çözümleme noktasında sağlıkla ilgili yönelimler yapıyoruz. İşte bu merkez ve bu açıdan yeni birimler bundan sonraki açılacak olan bütün birimler sağlığa odaklanan yeni üniversitenin de aynı zamanda bir ürünü bir sonucu.”
Rektör Kavuncu’nun ardından merkezin başhekimi Doç. Dr. Berceste Güler de sunulan hizmetler ile ilgili sunum yaptı.
Konuşma ve sunumun ardından Dijital ve Estetik Diş Kliniği’nin açılış kurdelesi kesildi.
Program, yeni açılan klinikte uygulama yapılmasıyla sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir