Kütahya’da nesli tehlike altında olan Su Samuru görüldü

713

Kütahya’da, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliğince (IUCN) “nesli tehdide yakın” kategorisinde listelenen su samuru görüntülendi.
Kütahya’nın çeşitli bölgelerinde kuş ve yaban hayvanlarının fotoğraflarını çeken Alperen Akdemir, çekim için gittiği bir gölet kenarında su yüzeyinde su samurunu görüntüledi.
Nesli tehlike altında olan bir türü Kütahya’da görüntülemekten dolayı mutlu olduğunu belirten Akdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
“Kütahya’da oldukça zengin bir yaban hayatı olduğunu söyledi. Özellikle kızıl geyik ve kara akbaba popülasyonu Türkiye’de önemli bir yere sahip. Yaban hayatını çok sevdiğim için fotoğraflarla kayıt altına alıyorum. Yine fotoğraf çekimi için gittiğim bir gölet kenarında bir çift su samuru görüntüledim. Su samurlarının neslinin tehdit altında olduğunu biliyorum. Oldukça değerli canlılar olduğu için kaçak avcılar bu canlıları öldürebiliyorlar. Bizler her canlının yaşam hakkına saygı duymalıyız. Özellikle yasal bir şekilde avlanan avcılar ile kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza bu konuda çok iş düşüyor.”AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir