“Temel hedef; Kütahya’mızın geçmişini ve geleceğini kucaklayacak bir eser olmasıdır”

490

Vali Ali Çelik; “Kent Meydanı Projesi’nin en temel başlangıç noktası proje çalışmasıdır. Yapılacak meydan düzenlemesinde temel hedef; Kütahya’mızın geçmişini ve geleceğini kucaklayacak bir eser olmasıdır” dedi.
Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan eski Hükümet Konağının bulunduğu alanın meydana dahil edilmesiyle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un destekleriyle, Belediyenin iş birliğinde meydan düzenleme çalışmalarının başladığı belirten Kütahya Valisi Ali Çelik, Kent Meydanı Projesi’ne ilişkin basın açıklamasında bulundu. Vali Ali Çelik açıklamasında;
“Bu çalışmanın en temel başlangıç noktası proje çalışmasıdır.
Yapılacak meydan düzenlemesinde temel hedef; Kütahya’mızın geçmişini ve geleceğini kucaklayacak bir eser olmasıdır.
Şehrimize değer katacak, tarihi ve kültürel kimliğini ortaya koyacak, Kütahyalıların ve misafirlerimizin şehirle ilişki kuracağı kent meydanı süreci Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımız başta olmak üzere ilimizdeki tüm karar alıcılar tarafından yakından takip edilmekte ve desteklenmektedir.
Bu kapsamda Belediyemiz bir proje hazırlamış, ayrıca değerli Milletvekillerimizin destekleriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca 2 ayrı proje çalışması başlatılmış, bu proje çalışmalarından biri tamamlanmış, biri de tamamlanmak üzeredir.
Öte yandan farklı bir bakış açısı olabilmesi için de Valiliğimizin talebi üzerine Dumlupınar Üniversitemizce farklı disiplinlerden bir çalışma ekibi oluşturulmuş ve sürece bilimsel bakış açısıyla destek vermek amacıyla ayrı bir proje daha hazırlanmıştır.
Şu an için karara bağlanmış veya Kütahya kamuoyuna sunulmak üzere anlaşılmış bir proje yoktur. Sadece 4 adet taslak avan proje çalışması vardır.
Dumlupınar Üniversitemizin yaptığı Valiliğimizin talebi üzerine alternatif olmak üzere bir avan proje hazırlamaktır.
Muhakkak Kütahya için en doğru olan, ilin tüm paydaşları ve tüm Kütahyalıların kararıyla belirlenmesidir. Böyle de yapılmalıdır. Bunu yapmak, doğru ve güzel olanı bulabilmek için çok sayıda alternatif geliştirmemiz gerekir.
Şu anda tartışmaya konu olan Üniversitemizin hazırlamış olduğu bu avan proje sadece bizlere yardımcı olmak için hazırlanmıştır.
Bu projeye katkı sunmak için herhangi bir bedel talep etmeksizin emek harcayan Dumlupınar Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal’a, değerli akademisyenlere, Dumlupınar Üniversitemize şahsım adına teşekkürü bir borç bilirim.
Ayrıca bu konuya katkı sunacak, tüm öneri ve projelerin değerlendirileceğini kamuoyuna bildirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir