Üşüyen yavru köpekleri Kucağında ısıttı

430

Kütahya’da bir grup hayvansever, kentin çeşitli bölgelerindeki sokak köpeklerini besledi. Bazı hayvanseverler üşüyen yavru köpekleri kucağına alarak ısıtması dikkat çekti.
Kütahya Doğa Hayvanseverler Derneği üyeleri ile gönüllü vatandaşlar, kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak köpeklerini besledi.
Hayvanseverler, Perli, Civli, Kirazpınar, Bölücek, Sazak ve Enne Mahallerine yakın bölgelerdeki besleme noktalarındaki sokak köpeklerine mama ve ekmek götürdü.
Besleme yaptıkları alanlarda üşüyen yavru köpeklerle de karşılaşan bazı hayvanseverler, onları kucaklayarak ısıtmaya çalıştı.
Dernek sekreteri Ebru Ertuğrul, yaptığı açıklamada, dernek üyeleri ile birlikte hemen her gün sokak hayvanlarını beslediklerini belirtti.
Derneğin yaklaşık 30 yıldır faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getiren Ertuğrul, şunları kaydetti: “Bizler dernek ve gönüller olarak sokak hayvanları için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Fakat yetersiz kaldığımız noktalar da olabilmekte. Vatandaşlarımızdan da bu konuda destek bekliyoruz.”
Sokak hayvanlarının kış şartlarında yiyecek bulmakta oldukça zorlandıklarını anlatan dernek üyelerinden Elif Çırmıktılı da, “Kısıtlamadan dolayı bu hayvanlarımız daha çok zor durumda kalıyorlar. Bizler buralara gelip onları beslemeye çalışıyoruz. Çok fazla yavru köpeğimiz var, onlar için mamaya ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.
Üyelerden Sıdıka Akarım ise, hayvanların Allah’ın sessiz kulları olduğunu, tüm vatandaşları onlara yardımcı olmaya davet ettiğini belirtti. AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir