“İşbaşı eğitim programları ile 2 bin 752 kişi istihdam edildi”

714

İşbaşı eğitim programlarının başarıyla uygulandığına dikkat çeken Vali Çelik, 2020 yılında Kütahya’da 3 bin 250 işbaşı eğitim programı düzenlendiğini, eğitime katılan 2 bin 752 kişinin istihdam edildiğini söyledi.
Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Kahramanmaraş Kağıt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi arasında 100 kişilik “İşbaşı Eğitim Protokolü” imzalandı.
Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programın imza töreni İŞKUR İl Müdürlüğünde yapıldı.
Törene; Kütahya Valisi Ali Çelik, İŞKUR İl Müdürü Kamil Uçan, KMK CFO Genel Müdür Yardımcısı Hasan Sarıçiçek ile KMK Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Yemşen katıldı.

“İSTİHDAM SAĞLAYAN FİRMALARIN YANINDAYIZ”
Paketleme işçisi ve dipli körüklü kağıt torba makinesi operatörü mesleklerinde düzenlenecek eğitim programıyla Kahramanmaraş Kağıt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin istihdama katkı sağlayacağını belirten Vali Ali Çelik, “Üreten ve istihdam sağlayan firmaların her zaman yanındayız” dedi.
Tüm dünyanın karşı karşıya kaldığı salgın sürecinde üretimden ve yatırımdan vazgeçmeyen firmaların varlığından mutluluk duyduğunu kaydeden Vali Ali Çelik, istihdama ve üretime katkı sağlayan iş insanlarına teşekkür etti.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir