‘Kütahya’da sağlık hizmetlerinde gelişme sağlandı’

448

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, yaşanan süreçte hedeflerine adım adım yaklaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını, pandemi sürecinde Kütahya’da sağlık alanında gelişme ve düzelmeler olduğunu bildirdi.
Üniversitede gazetecilerle bir araya gelen Kavuncu, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamında devralınan Germiyan yerleşkesinde yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi veren Kavuncu, “Burada yapacağımız çalışmalarla ilgili bütçe, 2021 yılı bütçesine dahil edilmedi. Ancak buranın Kütahya için bir an önce faaliyete geçmesi gerekiyor. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. İnşallah en kısa zamanda gereken yapılacak ve burada kampüsümüzü oluşturacağız.” dedi.
Bazı hedeflerinden de söz eden Kavuncu, şunları kaydetti: “2018’de kurulduğumuzda bazı hedefler açıklamıştık. Nitelikli ve kapsamlı bir sağlık hizmeti sağlayarak bölgesel ihtiyacın tamamını karşılamak, yenilikçi ve özellikli alanlarda öncülük yaparak ülkemizde tercih edilen sağlık tesisi olmak. Tıpta bazı alanlarda mükemmeliyet merkezi olmak. İlimiz için uluslararası düzeyde medikal sağlık turizmini başlatmak. Bölgemizde bulunan termal kaynakların zenginliği göz önüne alınarak kaplıca odaklı sağlık turizmini geliştirmek. İlaç ve tıbbi cihaz sanayi için Ar-Ge ortamı kurmak, sanayi ile işbirliği yaparak sektörel endüstrinin oluşmasına katkı sağlamak. Tabi bu bahsettiklerimizi hedeflerimizden bir kısmı, bunlar arasında yol aldıklarımız da var. Bu bizim için sevindirici bir durum. Öğrenci sayımız 2018’de 2838 iken Aralık 2020 itibariyle 3696’ya yükseldi. Akademik personel sayımız 2018’de 217 iken Aralık 2020 itibariyle 396’ya yükselmiş durumda.”
Sağlık hizmetlerinde gelişme ve düzelmeler yaşandığını da aktaran Kavuncu, şöyle devam etti: “Daha önce sıkça karşılaştığımız birçok sorun çözüme kavuşturuldu. Randevu büyük sorundu bu sorun büyük oranda çözüldü. Onkoloji birimi, radyoterapi bölümü yeniden hizmete girdi. Pandemi döneminde Kütahya kendine yeten bir il durumunda. Kütahya dışına resmi sevk günde 2 oranında ve aynı oranda da sevk alınıyor. Bu süreçte Kütahya’ya yeni bir Ağız ve Diş Sağlığı Araştırma Merkezi kazandırıldı. Bu ihtiyacın tamamını karşılamasa da yaşanan sıkıntıları büyük oranda çözmüş durumda.”
Yeni açılan bölümlerle ilgili de bilgi veren Kavuncu, “2018’den sonra açılan bölümlerimiz ise şöyle: Sağlık Bilimleri Fakültemiz bünyesinde Beslenme ve Diyetetik, Sosyal Hizmetler, Dil ve Konuşma Terapisi, Sağlık Yönetimi, Ergoterapi bölümleri, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemiz bünyesinde, Adli Bilimler, Elektronik, Bilgisayar, Mühendislik Temel Bilimleri bölümleri, Tavşanlı, Gediz ve Simav Sağlık Hizmetleri Meslek yüksekokulları bünyelerimizde de yaklaşık 15 yeni bölüm açtık” ifadelerini kullandı.
Kavuncu, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir