Kız kardeşler engelliler için evlerinin önünde su satıp mavi kapak topluyor

588

Kütahya’da, 10 ve 11 yaşındaki kız kardeşler, engellilere destek olmak amacıyla evlerinin önünde kurdukları küçük tezgahta su satıp mavi kapak topluyor.
Servi Mahallesinde, internetten izlediği bir videodan etkilenerek engelliler için bir çalışma yapmak isteyen 10 yaşındaki Rana, annesine ablası Yağmur ile birlikte evlerinin önünde su satıp mavi kapak toplayarak engellilere destek olabileceklerini anlattı.
Bu fikre, böyle bir işin zor olacağını düşündüğü için başlarda karşı çıkan anne Zehra Ay, daha sonra kızlarının bu düşüncelerini destekleyerek onlara yardımcı oldu.
Uzaktan eğitimle derslere katılarak eğitimlerine de devam eden Yağmur ve Rana, derslerinden arta kalan zamanda, evlerinin önüne koydukları küçük bir masanın üzerinde, engelliler yararına su ve bazı içeceklerin satışını yaparak mavi kapak topluyor.
Kız kardeşlerden Rana Ay, gazetecilere yaptığı açıklamada, internetten video izlerken engelliler yararına yapılan bir çalışmadan çok etkilendiğini anlattı.
Kendisinin de bu konuda bir şeyle yapmak istediğini dile getiren küçük Rana, şunları söyledi:
“Videoyu izledikten sonra, ‘ben de engellilere faydalı olmalıyım’ diye düşündüm. Annem ve ablama engellilere tekerlekli sandalye alabilmek için mavi kapak toplamak istediğimi söyledim. Başlarda annem bu için çok olduğunu düşünerek karşı çıktı ama sonra kabul etti. Şimdi evimizin önünde engelliler için hem su satıyoruz hem de kapak topluyoruz. Bu şekilde engelliler için tekerlekli sandalye alacağız.”
Kardeşiyle birlikte kapak topladıklarını ve yaklaşık 2 haftada 6 bine yakın kapak topladıklarını anlatan Yağmur Ay ise, “Kardeşimle birlikte engelliler yararına bir şey yaptığımız için çok mutluyum. Çevredekiler bizi görünce bizden su alıp kapaklarını bize veriyorlar. Ayrıca babam da işyerinden kapak toplayıp bize getiriyor. Kapak sayımız 50 bine ulaşınca bunları bir plastik fabrikasına verip karşılığında tekerlekli sandalye alacağız. O sandalyeyi de ihtiyaç sahibi bir engelliye vermeyi planlıyoruz.” diye konuştu.
Kızlarının evlerinin önünde bu çalışmayı yaptıkları için içinin rahat olduğunu aktaran anne Zehra Ay da, “Duyarlılıklarından dolayı kızlarımla gurur duyuyorum. Kızlarımın yaptıkları bu çalışmada eşimle birlikte sonuna kadar destekçileriyiz.” ifadelerini kullandı. ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir