5 yıldızlı otel yakında

872

Belediye Başkanı Alim Işık, turizm açısından nitelikli yatak kapasitesini artıracak yatırımları öne çıkaracak girişimlere ağırlık verdiklerini belirterek çok yakın bir zaman içerisinde Kütahya’nın ilk 5 yıldızlı oteli için ruhsat vereceklerini açıkladı.
“KÜTAHYA SAĞLIK VE TURİZM YATIRIMI İÇİN ÇOK UYGUN”
Işık, katıldığı bir televizyon programında Kütahya’nın jeotermal kaynaklarla desteklenmiş sağlık turizmi ve kültür turizmi açısından oldukça uygun bir il olduğunu belirtti.
Bu anlamda önemli bir girişim olduğunu müjdeleyen Başkan Işık, şunları söyledi: “Çok yakında Kütahya’nın ilk 5 yıldızlı, 120 odalı ve 250 yataklı bir tesisin anlaşmasını yapacağız. Hemen ruhsatlarını verip devreye geçmesini sağlayacağız. Şu anda ilimizde maalesef 5 yıldızlı bir otelimiz yok ama ilk otelin temelini atmaya çok yakınız. Bu amaçla şehrimizin iki öne çıkan bölgesi var. Ilıca ve Yoncalı’da jeotermal kaynaklarımızın mevcut durumunu gözden geçirerek özellikle 75-80 derece ve daha yüksek derecede sıcaklığa sahip su kaynaklarını arıyoruz. Sondaj faaliyetlerimiz bu hafta başlıyor. Eğer yeterli sıcaklıktaki suyu bulabilirsek o bölgelerde konut ısıtması dahil olmak üzere jeotermal tedavili sağlık merkezlerini yaygınlaştıracağız. Bununla ilgili girişimlerimiz oldu. Kültür Bakanlığımızdan gerekli izinleri aldık. Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Sporcu Hastalıkları Hastanesi ve ulusal ve uluslararası spor kompleksleri. Hem jeotermal enerji takviyeli hem de gerek oksijen zenginliği açısından mevcut potansiyeli değerlendirmeyi amaçlayan projelerimizi nasip olursa uygulamaya geçireceğiz.”
İLK YATIRIMCININ KARARI MECLİSTE ALINACAK
Yatırım kararını bu ayki meclis toplantısında alacaklarını da kaydeden Işık, “Örneğin geçtiğimiz bir yıl içerisinde Kütahya Belediyesine ait 12 adet parsel ürettik. 11 dekarla 25 dekar arasındaki parselleri tamamen bu bölgede yatırımcılara açık hale geldi. Allah nasip ederse bu ayki meclis toplantımızda ilk yatırımcımızın kararını alacağız. 13 dönümlük bir parselimiz üzerinde uygulama başlayacak. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde nitelikli yatak kapasitemizi artıracak yatırımları öne çıkaracak girişimlere ağırlık vereceğiz. Bunu çok önemsiyoruz. Yatırımcılar geldiğinde anlaşabileceğimiz Belediyemize ait tapularımız var. Gerek yap işlet devret, gerek ortaklık modeli ya da diğer modellerle yatırımcılarımızı buraya davet etmeye başlayacağız.” diye konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir