Din görevlileri vefa bekliyor

796

Kütahya Diyanet-Sen Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, din görevlilerinin koronavirüs sürecinde vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir rol üstlendiğini bildirdi.
Kütahya Diyanet-Sen Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, din görevlilerinin onca karalamaya rağmen Allah rızası için 7/24 ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım ulaştırma derdinde olduklarını, valilik tarafından plaket ve takdir belgesi ile onurlandırılması gönüllü din görevlilerinin motivasyonunu daha da yükselteceğini belitti.
Kocaçoban, din görevlilerinin Kütahya Valiliği tarafından oluşturulan Vefa Destek Grubu çalışmaları kapsamında vatandaşlara hem maddi hem de manevi destek verdiğini dile getirerek şunları söyledi: “Sizlerin de bildiği gibi dünyanın bir çok yerinde ve ülkemizde Kovid-19 salgını ile mücadele halen devam ediyor. Bu süreç içerisinde ülkemizde birlik ve beraberliğin, yardımlaşmanın en güzel örnekleri sergilendi. Bizler de Diyanet-Sen olarak Kütahya Merkez ve İlçelerimizde İmam-Hatibi’nden Müezzin Kayyımına, Kur’an Kursu Öğreticilerimizden müftülük personeline kadar tüm din görevlileri Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarımız bünyesinde oluşturulan Vefa Destek Gruplarında gönüllü olarak hizmet verdik. Korona virüs tedbirleri kapsamında evden çıkmaları kısıtlanan veya engelli olan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük bir özveri ile görev aldık.
Kütahya Merkez ve İlçe Vefa Destek Gruplarında aktif olarak görev alan din görevlilerinin hazırlanan yardım kolilerinin dağıtılmasından maaşların ulaştırılmasına, yaşlıların ilacından market alışverişine kadar her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasında görev aldıklarını belirten Başkan Kocaçoban, “Din görevlilerimiz maddi yardımların yanında manevi ve psikolojik olarak da vatandaşlarımıza destek verdiler. Bu süreç içerisinde din görevlilerimize atılan onca iftiraya, onca karalamaya rağmen onlar Allah rızası için 7/24 ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım ulaştırma derdinde oldular. İlçe ilçe, köy köy gezerek belirlenen hanelere yardım kolilerini, sosyal yardım paralarını ve diğer ihtiyaçlarını ulaştırdılar” diye konuştu.
Bu süreçte büyük fedakarlıklarla vefa destek gruplarında yer alan din görevlilerinin Valilik tarafından plaket ve takdir belgesi ile onurlandırılmasını isteyen Kocaçoban, “Gönüllü din görevlilerimizin motivasyonunu daha da yükseltecektir. Bütün zor zamanlarda olduğu gibi Kovid-19 ile mücadelede de din görevlilerimiz ön safhadaki yerini almış ve bu mücadele devam ettiği sürece de hizmetlerine devam edecektir. Çünkü biz biliyoruz ki halka hizmet Hakk’a hizmettir. Küçük bir teşekkürün de fedakar din görevlilerimizden esirgenmeyeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir