KÖPRÜLÜ KAVŞAĞA
EK ŞERİTLER GELİYOR

258

Kütahya şehir girişinde yer alan ve halk arasında Yimpaş köprüsü olarak ve trafikte zaman zaman kazaların yaşanmasına neden olan köprülü kavşak için ek şerit çalışmasına başlandı.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK ADIM
Türkiye’nin ilk köprülü kavşak örneklerinden biri olan ve artan araç sayısına tam anlamıyla cevap veremeyen köprülü kavşak için trafiği rahatlatacak bir çözüm geliştirildi.
Afyonkarahisar ve Tavşanlı karayolunu birbirine bağlayan köprülü kavşakta yeni proje uygulanmaya başlandı.
AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK parti Kütahya Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir ve adil Biçer ile birlikte kavşağın olduğu alanda gazeteciler bir araya geldi.


MODERN BİR KÖPRÜLÜ KAVŞAK OLACAK
Önsay, burada yaptığı açıklamada, Mart’ta ihalesi yapılan kavşakta ek şerit çalışmalarının başladığını söyledi.
Proje bedelinin 65 milyon lira olduğunu açıklayan Önsay, şunları kaydetti: “Malum olduğu üzere burası Türkiye’nin ilk kavşaklarından bir tanesi. O günkü teknolojiye göre yapılmış. Burada ki mevcut durumda katılım şeritlerinin olmamasına bağlı olarak kazaların meydana geldiğini, trafiğin aksadığını ve uzun dönemdir burası ile ilgili şikayetler alıyorduk. Son iki yılda milletvekillerimiz ile yaptığımız girişimde mevcut ek şeritlerin yapılması ile ilgili inşaat işinin yatırım programına alınmasını öncelikle sağladık. Mart ayı içerisinde de buranın ihalesi gerçekleştirildi. Pazartesi günü itibari ile fore kazıkların yapımına başlanacak. Buradaki yatırımın toplam maliyeti 65 milyon lira. Mevcut köprüyü korumakla birlikte yanlarına ek köprü koyarak modern bir hale getireceğiz. İnşallah bundan sonra kazaların yaşanmadığı ve trafiğin de rahatladığı bir üst geçide kavuşmuş olacağız.”


ÇALIŞMALARIN YAZ SONUNA KADAR TAMAMLANMASI BEKLENİYOR
AK Parti Kütahya milletvekilleri Bayırcı, Demir ve Biçer de burada yaptıkları açıklamada şunları dile getirdi: “Sürüş güvenliğinin sağlanması adına oldukça önemli bir çalışma olacak. O dönemin trafik ve nüfus yoğunluğuna göre yapılan köprülü kavşak yıllar içinde araç ve insan nüfusunun artması nedeniyle talebe cevap verememekte. Gerek Afyonkarahisar gerekse Tavşanlı tarafından gelen araçlarla ilgili sıkıntı yaşanıyordu. Konuyu Kütahya Valiliği ve gerekli müdürlüklerle görüştüğümüzde bu proje hazırlandı. Kavşakta maalesef trafik kazaları yaşanmaktaydı. Katılma şeritlerle ana yoldaki trafiğe çıkış çok daha rahat olacak. Vatandaşlarımızdan çalışmalar süresince sabır istiyoruz.”
Yimpaş köprülü kavşak adı ile anılan kavşakta ki çalışmalar kapsamında her iki yöne de birer adet tabya konularak trafiğin daha rahat seyredilmesi planlanıyor.
Bir aksilik olmaması halinde çalışmaların yaz sonunda biteceği öngörülüyor.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir