Türkiye’nin renkleri Kütahya’da

303

Okullarıarası Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası için 23 ilden Kütahya’ya gelen 959 öğrenciden oluşan 36 ekip yörelerine ait halkoyunlarını sergiledi.

23 İLDEN 36 EKİP KÜTAHYA’DAYDI
Okul Spor Faaliyetleri kapsamında düzenlenen etkinliğe, Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Bayburt, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Hakkari, Isparta, İstanbul, Kars, Kırklareli, Kilis, Konya, Kütahya, Trabzon, Tokat, Ordu, Samsun ve Van illerinden 36 ekip katıldı.
Kütahya Yeni Spor Salonu`ndaki şampiyonada konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Turhan Yavuz, Türkiye’nin tüm renklerini Kütahya’da ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.


HALK OYUNLARI TÜRKİYE’NİN MOZAİĞİ
Halk oyunlarının Türkiye’nin mozaiği olduğunu belirten Yavuz, şunları kaydetti: “Zeybek denilince akla Ege, halay denilince Doğu ve Güneydoğu Anadolu, horon denilince Karadeniz gelmektedir, bu da Türkiye’nin ne kadar zengin bir kültüre sahip olduğunun göstergesidir. İlimizde halk oyunları ve tüm spor dallarında on binin üzerinde faal oyuncuyla salonlarımız dolup taşmaktadır. Halk oyunlarının diğer branşlarımızdan ayıran en önemli özelliği şehrin, bölgenin, yörenin kültürünü sergilemesi, yansıtması. Tarihimiz, geleneğimiz, örfümüz ve geçmişimizle ilgili motifler taşımasıdır.”


HALKOYUNLARI YAYGINLAŞTIRILMALI
Halkoyunlarının yaygınlaştırmak istediklerini de kaydeden Yavuz, şöyle devam etti: “Kültürümüzün ve medeniyetimizin derinliğini yansıtan bu özel etkinliklerle halkoyunlarının okullarımızda, Halk Eğitim Merkezlerinde, Gençlik merkezlerimizde yaygınlaştırılması ve proje haline getirilmesini sağlamak istiyoruz. Amacımız böylelikle bu etkinlik ve çalışmalarımızla bu kültürümüzü gelecek nesillere taşımak, tanıtmak ve hatırlatmak. Çocuklarımızın, gençlerimizin gösterilerini izlerken aynı zaman da tarihimizi, geçmişimizi, sevinci, kahramanlığı, hüznü hissediyoruz. Bu vesileyle katılım sağlayan okullarımızı, antrenörlerini ve tüm ekiplerimizi kutluyorum.”
Gözetmenler eşliğinde hünerlerini sergileyen halk oyunları ekiplerini çok sayıda davetli izledi.
Düzenlemeli ve düzenlemesiz kategorilerinde yapılan yarışmalarda derece alan ekiplere madalyaları verildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir