‘Kütahya için gerekirse gövdemizi taşın altına koymaya hazırız’

3475

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ferhan Yıldırım, gündeme dair yaptığı değerlendirmesinde Kütahya’nın sağlıktan spora, turizmden yatırımlara kadar birçok alanda yeterli hizmetleri alamadığını, bir an önce bu soruna çözüm bulunması gerektiğini bildirdi.

“VATANDAŞ PREFABRİK STADA İKNA EDİLİYOR”
Kentteki bir kafede gazetecilere yaptığı açıklamada, hastane, stat, termal turizm, frig vadisi konuları hakkında açıklama yapan Yıldırım, Kütahya’ya yapılacak çalışmalar için gerekirse gövdelerini taşın altına koyabileceklerini belirterek şunları söyledi: “Son günlerde stat hakkında kamuoyunda yazılan bir konu daha var depreme dayanıksız diye. Stadımızı yıktık ve bu yıkımdan sonra billboardlarda 15 bin kişilik stadımızın hazır olduğunun vaatleri verildi ama gelelim görelim ki bugüne geldiğimizde prefabrik stadı Kütahyalıya ikna etmeye çalışıyorlar. Türkiye’de stadı olmayan tek il Kütahya. 15 binlik stadı kendi elleriyle yıktılar ve şimdi ikna etmeye çalışıyorlar. Kurulumu ile ilgili başkanı tebrik ediyorlar. Bu stadı biz dönemimizde getirmedik.”

“ŞEHİR HASTANESİ KONUSU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ”
Şehir hastanesi konusunda da değerlendirmede bulunan Yıldırım, şöyle devam etti: “Kütahya’daki mevcut hastanelerin depreme dayanıklıyı nedir ve bu hastanelerimiz depremlere dayanıklı değildir ve bitmeyen bir şehir hastanesi var ondan önce bizim mevcut hastanemizde otopark sorunu mevcut sağlıkla ilgili sıkıntılarımız buradan başlıyor. Şehir hastanesi ile ilgili vekillerimiz gereken açıklamaları yaptılar ama işi yapan firmadan açıklama yok. Hastane ile ilgili çözülmesi gereken bir durum var ise vekilimiz (Ahmet erbaş) son toplantıda farklı bir öneri ile geldi. (Şehir Hastanesini TOKİ yapsın önerisi) Bunu yeniden gözden geçirmek gerekli. Eğer bu hastane işi de stat hikayesine dönecekse hastaneyi de prefabrik yapsınlar.”

“TERMAL TURİZM AFYON’A KAPTIRDIK”
Termal turizm zengini olan Kütahya’nın yeterli adımı atamadığını da aktaran Yıldırım, “Şehrimizin en önemli sıkıntılarından birisi işsizlik, ekonomi 2019 yılının son toplantısında 2020 yılı yatırım yılı olsun demiştim işsizlikle mücadele yılı olsun demiştim ama şubat ayına geldiğimiz de herhangi bir ivme kazanamadık. Bu noktada çok büyük eksikliklerimiz var. Türkiye olarak ekonomik olarak sıkıntı içerisinde dünya genel bir ekonomik kriz içerisinde bu noktada neler yapabiliriz geldiğimiz zaman Kütahya’nın çok çeşitli zenginlikleri var. Bunlardan birisi termal turizm ama bu noktada Kütahya’dan önce gelen Afyon var. Biz termal turizmi de kaptırdık. 2019 yılında gelen turist sayısı 365 bin civarında. Biz bu işin neresindeyiz. Bizler hedeflerimize gelememişiz. Frig vadisi zenginliğimiz var ama biz bunu kullanamıyoruz. Bunlar bizim için Kütahya turizmi açısından katkı sağlayacak önemli faktörler. Bunları kullanmamız lazım. Gelen misafir sayısı dediğimiz zaman sadece yemin törenlerinde gelen yıl bazında 250 bin civarında ve bunlar çevre yolundan gelen misafirler bu vatandaşlarımızı şehrin içerisine sokmak için tedbirler ve önlemler almak lazım. Kuruluşun ve kurtuluşun başkenti diyoruz ama şehrimizin merkezinde müzesini yapamadık. Bu konuyla ilgili Dumlupınar Üniversitesi Rektörü ve Başkanımızla görüşmeler yaptık” diye konuştu.

TERMİK SANTRALİ VE KAĞIT FABRİKASI YATIRIMI
Termik santralleri ile kağıt fabrikası yatımı konusuna da değinen Yıldırım, “Termik santraller ile ilgili pek çok kesim açıklama yaptı bizler termik santrallerin özelleşeceği günden beri takipçisiyiz. Doğaya karşı hepimiz duyarlıyız ancak burada çalışan insanlarımız endişeli vekillerimiz bu konunun takipçisi ancak santral sahiplerinden bir açıklama yok devlet yedi yıl süre vermiş ama şuana kadar ne aşamada bilmiyoruz. Gelecek olan kağıt fabrikasından bahsedilmişti bu konu ile ilgili kamuoyunda çeşitli söylemler var. Ancak net bir açıklama yok. Hamburger kağıt fabrikasından herhangi bir açıklama yapılmadı. Zemin atıldı ve durma noktasında şuanda. Biz Kütahya olarak bekliyoruz ki her şey kendi kendine olsun ama başka illerden gelip kalıyor. Termik santrallerden sadece Seyitömer açıklama yapıldı, Tunçbilek ile ilgili herhangidir açıklama yapılmadı. Tunçbilek gözden çıkarıldı mı bilinmiyor.” ifadelerini kullandı.
Değerlendirme toplantısına MHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Küçük, Kadın Kolları Başkanı Hülya Öztürk, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir