Domaniç’te Kur’an Kursu ve Diyanet Gençlik Merkezi açıldı

1483

Domaniç İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kursu ile Domaniç Diyanet Gençlik Merkezi dualarla açıldı.
Kütahya İl Müftülüğü tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, “Son 2 yılda 5 yatılı Kur’an kursu, 4-6 yaş 21 Kur’an kursu, ihtiyaç doğrultusunda kadınlar için 8 kurs açtık ve 9 bin 13 kursiyere ulaştık. İlimiz merkezinde hizmet veren Diyanet Gençlik Merkezimizdeki etkinliklere Aralık ayında 3 bin 600, Ocak’ta ise 4 bin gencimiz katıldı” dedi.
Kur’an kursları ile gençlik merkezlerine vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirten Vali Toraman, “Hayatımızı kapsayan dinimizin doğru öğretilmesi ve öğrenilmesi için herkes gayret sarf ediyor. Çocuklarımızın sahih dini bilgiler edinmesi çok önemli. Diyanet İşleri Başkanlığı milletinden aldığı güç ve destekle bu alanda yürüttüğü faaliyetleri yaygınlaştırdı. Milletimizin güveninin bir tezahürü olarak açılan eğitim kurumları çok büyük ilgi gördü” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Domaniç 4-6 yaş Kur’an kursu ile Domaniç Diyanet Gençlik Merkezinin açılışı Vali Dr. Ömer Toraman ile diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.
Açılışa; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Domaniç Kaymakamı Ahmet Salih Poçanoğlu, Domaniç Belediye Başkan Vekili Mehmet Yeşilyaprak, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir