Kurbanlıklar pazara indi

878

Kütahya’da, kurban satışları için hazırlanan “Canlı Hayvan Pazarı” düzenlenen törenle açıldı.
Kütahya-Tavşanlı Çevre Yolu yakınında kurulan hayvan pazarına, sabah erken saatlerden itibaren hayvanlarını getiren üreticiler, kurbanlıklarını satışa sunmaya başladı.
Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, hayvan pazarının açılışında yaptığı konuşmada, belediye olarak üreticilerin hayvanlarını satabilecekleri sağlıklı, düzenli ve huzurlu bir alan oluşturduklarını söyledi.
Üretici ve vatandaşlara en iyi şekilde hizmet verebilmek için belediye ekiplerinin seferber olduğunu dile getiren Işık, şunları kaydetti: “Bayramların dinimizdeki yeri oldukça önemli. Bir de milletimizin birlik beraberliğinin pekiştirildiği, bir araya gelerek dargınların, küslerin barıştırıldığı anlamlı günler. Belediye olarak insanlarımızın bu günlerde çoluğuyla çocuğuyla kafasında herhangi bir şekilde soru işaretleri kalmadan kurban eti yiyebilecek bir zemin hazırladık. Son iki yılda uygulanan buraya giriş çıkış ücretlerini ise bu yıl da hiç zam yapmadan hem vatandaşımıza hem üreticilerimize aynı fiyatlarla hizmet vermeye çalıştık. Sağlıklı bir pazar için özellikle temizlik, hijyen konularında insanlarımızın birbirleriyle olan ilişkilerinde normalin üstünde herhangi bir davranış sergilememelerini sağlamak amacıyla her türlü önlemler alınmış bulunmaktadır. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
Işık, büyükbaş hayvanlar için 210, küçükbaş hayvanlar için ise 120 kapalı ve 112 de açık padokunun bulunduğunu, pazarın 10 bin küçükbaş, bin 500 büyükbaş hayvanı barındırabilecek şekilde düzenlendiğini de sözlerine ekledi.
İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ise burada yaptığı konuşmasında, “Bugün önemli bir günün, önemli bir haftanın başlangıcı. Belediyemiz tarafından her yıl olduğu gibi bu sene de hazırlanan hayvan pazarımızda kırsaldan gelen hayvanlarımızın şehirdeki insanlara sunumu var. Gerçekten nezih bir ortam düzgün bir ortam. Belki birçok ilde yok. Buradan insanlarımıza öncelikle bol kazançlar diliyorum. Bayramın hepimize huzur barış getirmesini Müslüman coğrafyasına barış getirmesini diliyorum. Bir de kurbanların belediyemizin tanzim ettiği yerlerde kesilerek Kütahya’mızın özüne, kültürüne yakışır bir şekilde bir kurbanın geçirilmesi, kurban atıklarının rastgele atılmamasını çevrenin de korunmasına dikkat edilmesini özellikle rica ediyorum. Bütün insanımıza Kütahyalımıza buraya hayvanlarımızı getiren kardeşlerimize, alıcılarımıza hayırlı pazarlar diliyorum” diye konuştu.
Kütahya’daki kurbanlık hayvan sayılarına ilişkin bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık da, “Kütahya’mızda şu an için 66 bin küçükbaş hayvanımız ve yaklaşık 16 bin büyükbaş hayvanımız kurban için hazır durumda. Kütahya’mızda kurban alacak vatandaşımıza hayırlı bereketli pazarlar olmasını diliyorum ve şimdiden kurban bayramınızı tebrik ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından hayvan pazarı dualarla açıldı.
Açılışın ardından protokol üyeleri pazarı gezerek üreticilere hayırlı satışlar temennisinde bulundu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir