1100 çalışan günde 140 bin parça üretiyor

1021

Keramika Seramik Genel Müdürü Emin Yüce, “Keramika olarak 2006 yılında 50 kişi ile başladık, şu anda 1100 çalışanımızla günde 140 bin parça üretim yapan bir firmayız” dedi.
Keramika Seramik Genel Müdürü Emin Yüce ile Marka ve E ticaret Müdürü Tuğba Öztürk, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle Kütahya’nın yerel gazetecilerini ağırladı. Keramika Seramik Fabrikası’nda düzenlenen kahvaltı organizasyonunda basın mensupları ile bir araya gelen Yüce, firma ile ilgili bilgiler aktararak çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

“KULVARIMIZDA EN FAZLA ÜRETİM YAPAN FİRMAYIZ”
Kütahya yerel basınının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlayan Keramika Seramik Genel Müdürü Emin Yüce, “Biz 2006 yılında 50 kişi ile başladık. Çok küçük bir alandı. Her sene büyüye büyüye, çok şükür şu anda 1100 çalışanımızla günde 140 bin parça üretim yapan bir firma durumuna geldik. Üretimimizin de yüzde 50’sini ihracat yapıyoruz. Biz seramikten renkli sofra eşyaları üretiyoruz. Şu an kulvarımızda Türkiye’nin en fazla üretim yapan firması haline geldik” diye konuştu.

“DÜNYADA BİZİM KADAR RENKLE ÇALIŞAN BAŞKA BİR FABRİKA YOK”
Keramika’nın renkli çalışmalarıyla da dikkat çektiğini aktaran Yüce, şöyle devam etti: “Biz renklerle çok meşhur olduk biliyorsunuz. Şu anda 170 renkle çalışıyoruz ve dünyada bizim kadar renkle çalışan başka bir fabrika yok. Bu üretim anlamında çok zor bir süreçtir. Ama biz geniş bir coğrafyayla çalıştığımız için bu durum bize yeni yeni kapılar açıyor; Kore’den Brezilya’ya kadar çok geniş bir coğrafyada çalışıyoruz. Bunun avantajlarını her zaman görüyoruz. Avrupa’da moda olan ürünler Türkiye’de 2-3 sene sonra moda oluyor ama biz zaten çalıştığımız bu geniş coğrafya sayesinde bu modaya hazır olmuş oluyoruz. Şimdi Mutfak sektörü moda oldu. Eskiden standart porselen takımları vardı, her genç kız mutlaka düğün öncesi çeyiz için alırdı ama artık öyle bir duruma geldi ki onlar yıkıldı. Günlük kullanım geliyor. Hangi renk istiyorsa onu kullanıyor. Yılın moda rengi ne ise onu kullanıyor biz de artık modayı sürekli takip ediyoruz ve her sene modayı değiştiriyoruz.”

“HER YERDE VAR OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Fuar organizasyonlarını çok önemsediklerini de ifade eden Yüce, “Fuarlar bizim için çok önemli. Hem Türkiye’de hem yurtdışındaki sektörün en büyük fuarlarına sürekli katılıyoruz. Frankfurt fuarı sektörümüzün en büyük fuarı. Orada her sene var oluyoruz. Coğrafyayı düşünürsek her yerde olmaya çalışıyoruz. Modanın takip gördüğü Paris Fuarı’nda da devamlı oluyoruz ve Türkiye’de bu kulvarda öncü olmaya çalışıyoruz. Tabi bu başarı bir ekip işi. Çok güzel bir ekibimiz var. Ekibin yanında her şey çok önemli. Onun için biz herkesi çok önemsiyoruz. Bizimle iş yapan, buraya misafir olan herkes bizim için çok değerli.”

“KERAMİKA OLARAK SON 1 YILDA 300 KİŞİ EK İHTİHDAM İLAVE ETTİK”
Sektörle ilgili bilgiler de paylaşan Yüce, “Porselen, seramik; yani mutfak sektörü son 1 yıldır Türkiye’de hareketlendi. Normalde ekonomik olarak dar bir boğazdan geçiyoruz ama bizim sektörümüz çok şükür hareketli. Onun sebebi de ithal ürünler şu anda son 1 yıldır Türkiye’ye artık girmiyor. Ek vergiler getirildi, kurların yüksek olması, zincir marketlerin ve markaların Türkiye’deki üreticilere dönmesine sebep oldu. Ben aynı zamanda İstanbul’da Zücaciyeciler Derneği Yönetim Kurulu’ndayım. Sürekli her ay toplantılarda Türkiye’nin genelini konuşuyoruz. Kütahya’da şu anda çok büyük bir avantaj. Porselen, cam seramik üretimi Kütahya’da çok fazla. Şu anda 1. OSB’de birkaç tane daha yeni fabrika yapılıyor. Yine aynı kulvarlarda porselen grubunda, yumuşak porselen grubunda yeni ilave istihdamlar olacak. Daha birkaç sene bizim sektörün önü açık olacak. Bizim üretim için çok büyük avantaj oldu. Keramika olarak son 1 yılda biz 300 kişi ek istihdam ilave ettik. Diğer sektörlerde durgunluk oldu ama çok şükür bizim kulvarımız hareketli, iyiyiz.

“TRENDİ TAKİP EDERSENİZ VE O ŞEKİLDE ÜRÜNLER HAZIRLARSANIZ FUARLARDA İLGİ ODAĞI HALİNE GELİYORSUNUZ”
Bizim satış, pazarlama arkadaşlarımız hem yurt dışında hem yurt içinde il il, ülke ülke dolaşıp müşteri aramadı. Biz sadece fuarlara katıldık ve fuarlar sayesinde bu müşteriyi kazandık. Ben daha önce madencilikle ilgili sektörden geldim. Bu sektörü hiç bilmiyordum. Satış, pazarlamaya bakan arkadaşlarımızdan da yeni mezun ve heyecanı olanları tercih ettim. Ben buna inandığım için bu yolu tercih ettim. Fuarları da iyi takip ettiğiniz zaman trendin ne olduğunu çok rahat görebiliyorlar. O şekilde ürünler hazırladığımız zaman fuarlarda ilgi odağı haline geliyorsunuz. Önümüzdeki fuarlalar için altı aydır çalışıyoruz.

“BİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ VE YAPIYORUZ”
Artık bu iş moda oldu. Herkes birbirini çok iyi takip ediyor. Bazen artık büyüdükçe, çok fazla üretiminiz oldukça sektörün de sizden beklentisi oluyor. Acaba Keramika hangi renkleri, hangi dekorları sergileyecek herkes onu da merak ediyor. Biz de bize düşeni yapmalıyız ve yapıyoruz.

“KALİTELİ MÜŞTERİLERLE ÇALIŞMAYI YEĞLİYORUZ, ÇÜNKÜ ONLAR BİZİ GELİŞTİRİYORLAR”
Teknolojiyi takip etmek çok önemli. İstenilen kaliteye ulaşırsanız problem olmuyor. Biz; ne kadar kaliteli müşteri ile çalışırsanız kendini o kadar geliştirirsiniz diye düşünüyoruz. Avrupa firmaları sizinle daha masaya oturmadan sizleri denetliyorlar. Daha sonra masaya oturuyorlar. O yüzden biz kaliteli müşterilerle çalışmayı yeğliyoruz, çünkü onlar bizi geliştiriyorlar.

“SERAMİĞİ AVRUPA’DAKİ TEKNİĞİNE ULAŞTIRDIK”
Seramik son 5 yıla kadar hep küçük ölçekli yapılmış, hep merdiven altı çalışma yapılmış. Bu durum da seramik kulvarını çok geliştirmemiş. İnsanlar seramiğe sıradan bakmış ve tercih etmemiş. Ama biz seramiği Avrupa’daki tekniğine ulaştırdık. Belli bir seviyeye getirince, seramiğin de kullanılabilir olduğu görüldü ve tercih edilir hale geldi. Porselene göre bizim avantajımız renk. Porselende bu renk çeşitliliğini yakalamak mümkün değil. Porselen sadece beyaz olmak zorunda. Şu anda da yeni nesil her şeyi renkli serdiği için bize büyük bir avantaj oldu. Morali bugün çok iyi farklı renk kullanıyor, üzüntüsü var farklı renk kullanıyor, mevsimi geldi farklı renk kullanıyor. Biz herkesin hem mevsimine göre hem moral durumuna göre ürün üretiyoruz. Biz 5 yıldır siyah renk kullanıyoruz. Son 1 yıldır Türkiye’de inanılmaz derecede siyah satmaya başladı. Türkiye’de moda oldu. Gri renkler de kullanılıyor.

“KÜTAHYA MUTFAK SEKTÖRÜNÜN ÜSSÜ HALİNE GELDİ”
Kütahya’da çininin 15. Yüzyıla dayanması, her hanede mutlaka çini ve seramikle uğraşan ailelerin olması Kütahya’da bu sektörün gelişmesinde çok büyük avantaj. Şu anda üstte olmasının sebebi de; üretimler burada olduğu için yatırım yapacak kişiler Kütahya’yı tercih ediyorlar. Burada her şeyi bulabiliyoruz. Artık Kütahya mutfak sektörünün üssü haline geldi. Bu Kütahya için büyük bir avantaj. Daha da gelişeceğine inanıyorum. E-ticaret üzerinden de mağazalarımızdan da alışveriş yapılıyor. Türkiye’nin ve dünyanın gerçeğinde artık online var. Biz online’a 9 sene önce başladık. Bizim kulvarda online’da yapan yoktu. Marka olmuş internet firmaları hem de kendi sitemizde Türkiye’nin her tarafından müşteri geliyor. Bu da marka bilinirliğini artırmış oluyor.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir