‘Tam kapasite doluluk bekliyoruz’

914

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, öğrenci kontenjanlarının tamamen dolmasını beklediklerini bildirdi.

KAVUNCU GAZETECİLER AĞIRLADI
Rektör Kavuncu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle kentte görev yapan gazetecilerle Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemekte bir araya geldi.
Burada, gazetecilere açıklamalarda bulunan Kavuncu, şunları söyledi: “Bu sene Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ile birlikte Gediz ve Simav’da bulunan Sağlık Hizmetleri MYO için açılan toplam 845 öğrenci kontenjanının tamamının dolmasını bekliyoruz. Sağlık Üniversitemiz bu isim altında ilk defa geçtiğimiz eğitim yılında öğrenci almış ve doluluk oranı yüzde 100 olmuştu. Bir sene içerisinde önemli değişiklikler oldu. Öğretim üyesi sayısında önemli artış kaydettik. Eğitim altyapısı ve teknolojisi yenilendi; eğitim materyalleri açısından gerekli takviyeler yapıldı. Dijital öğrenci yönetim sistemine geçtik. Müfredatımız uygulamaların daha etkin yapılabilmesi için yeniden düzenlendi.

“KÜTAHYA ÖĞRENCİ AÇISINDAN EKONOMİK VE GÜVENLİ BİR ŞEHİR”
Öğrenciler için kütüphane, kafeterya ve sosyal alanlar oluşturuldu. Artık öğrenciler çok daha bilinçliler. Tercihlerini yaparken bütün bunları sorguluyorlar. Şehrin imkanlarını öğreniyorlar. Kütahya yaşaması kolay bir şehir. Diğer şehirlere bakınca öğrenci açısından da ekonomik ve güvenli bir şehir. Barınma ve ulaşım sorunları olmuyor. ‘Türkiye’nin Sağlık Temalı Devlet Üniversitesi’ olarak bilinirliğin arttığını gözlemliyoruz.

“72 YATAY GEÇİŞ KONTENJANI İÇİN 177 ÖĞRENCİ BAŞVURDU”
Bilinirliliğimizi yatay geçiş taleplerinde gördük. Bir başka ilde, başka bir üniversitede eğitim görmekte iken Kütahya’ya Sağlık Üniversitemize yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için bir duyuru yapmıştık. 72 yatay geçiş kontenjanı için 177 öğrenci başvurdu. Başvuranların 70 tanesi devlet üniversitelerinden; 107 tanesi ise vakıf üniversitelerinden. Sadece İstanbul’dan Kütahya’ya gelmek isteyen 77 öğrenci var. Aynı şekilde 21 öğrenci de Kıbrıs’tan üniversitemize geçmek için başvurdu. Bu da Türkiye’nin sağlık temalı üniversitemize olan ilginin bir göstergesi. Buna bakarak rahatlıkla üniversitemizde bu sene kontenjanlarda kayıt sorunu olmayacağını söyleyebilirim.

TRT HABER’DE KSBÜ TANITILACAK
Bununla birlikte üniversitemizi tanıtmak için bir çalışma başlattık. Öğrencilere yol göstermek için http://aday.ksbu.edu.tr/ adresinde özel bir tanıtım sayfası oluşturduk. 28 Temmuz Pazar günü saat 14:20’de TRT Haber kanalında yayınlanan Eğitim Editörü programında öğrencilere, Türkiye’nin sağlık temalı üniversitesi olan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemizi tercih etmelerinin neden avantajlı olacağına dair sorusunun cevaplarını vereceğiz. Amacımız Türkiye’nin en başarılı öğrencilerini üniversitemize dahil edebilmek.”
Yemekli toplantıya gazetecilerin yanı sıra üniversitenin rektör yardımları ile idari kadrosu da katıldı.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir