17.Geleneksel Gediz Tarhana Festivali

2860

Adnan Menderes Yaşam Parkı’nda bu yıl 17.si düzenlenen “Geleneksel Gediz Tarhana Festivali” açılışı için festival alanı girişinde tören düzenlendi.
Törende açılış konuşmasını yapan Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak; Bu yıl 17.sini düzenlediğimiz Geleneksek Gediz Tarhana Festivali açılış törenine hoş geldiniz. Festivalimiz, geleneğimiz ve kültürümüz olan tarhanamızın tanıtımının yanında her geçen gün yeni yatırımlarla gelişmekte olan ilçemizin tanıtımını da katkı sağlamaktadır. Etkinliklerin yanı sıra ilçe ekonomisine katkı sağlayan alışveriş imkânı festival süresince devam edecektir. Tarhana festivalinin Gediz’in hem sanayi hem de ticari hayatına büyük bir renk ve katkı sağlayacağına inanıyorum. Festival programında yer alan kaliteli ve üst düzey etkinliklerle, kültür ve sanatta Gediz’i farklı ufuklara taşıyacak bir ortam hazırlandı. Bu ortamdan beslenen İlçemiz bugün, kültür ve sanatta çoğu ilçelerle yarışacak örnek bir ilçe durumuna geldi. Bundan sonra da aynı doğrultuda, çok daha güzel günlere hep birlikte yürüyeceğiz. Festivalimize iştirak eden başta siz değerli misafirlerimize, yerel ve dışarıdan katılan tüm esnafımıza iştiraklerinden dolayı teşekkür eder bol kazançlı hayırlı işler dilerim” dedi.
Saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak, edilen duanın ardından AK Parti MKYK Üyesi-K.İ.T. Komisyonu Üyesi-Kütahya Milletvekili Ahmet Tan ve beraberindeki protokol heyeti kurdele keserek festivalin açılışını gerçekleştirdi.
Protokol üyeleri açılışın ardından festival alanında yer alan, satış reyonlarını gezerek esnaflarla sohbet etti. Hayırlı işler dileklerinde bulundular.

“En Güzel Tarhana Pişirme” yarışması
Geleneksel Gediz Tarhana Festivali etkinlikleri kapsamında “En Güzel Tarhana Pişirme Yarışması” yapıldı.
Düzenlenen yarışmaya; Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Yaşar Türker, İlçe Emniyet Müdürü Barış Tosun, AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri, AK Parti Gediz İlçe Başkanı Av. Mesut Yörük, AK Parti Gediz İlçe Yönetimi, AK Parti Gediz Kadın Kolları Başkanı Tuba Akbulut ve Kadın Kolları, AK Parti Gediz Gençlik Kolları Başkanı Ali Akbulut ve Gençlik Kolları, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Adnan Menderes Yaşam Parkı Yaşam Kafe yanında 10 ev hanımının katılımıyla gerçekleşen yarışmada, yarışmacı hanımlar tarhanalarını en güzel şekilde Jüri üyelerine sunmanın telaşıyla güzel anlar geçirdiler. Jüri üyeleri tarhananın kokusu, kıvamı, lezzeti ve görselliği gibi kriterlere bakarak puanlama yaptılar.
Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 2019 yılı Tarhana Pişirme yarışması 1.’si Zeynur Akyar olurken, Kıymet Yiğit ikinci, Cemile Kurnaz üçüncü oldu.
Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak konuşmasında; “Bu sene 17.sini düzenlediğimiz Geleneksel Gediz Tarhana Festivalinde yine ilçemizin adını ve kültürünü her sene olduğu gibi tanıtmaya devam ediyoruz. Bugün burada yarışan kıymetli yarışmacılara başarılar diliyorum. Tarhana yarışmasına katılan katılımcılarımıza ve yarışmacılarımızın hediyelerini özenle seçen sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Yarışmanın sonunda 1. Olan yarışmacıya küçük altın takdim edilerek diğer yarışmacılara ödül töreni düzenlenerek günün anısına toplu fotoğraf çekinildi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir