421 Kursiyere belge

1140

Kütahya Mesleki Eğitim Merkezine devam eden kursiyerler, buradan aldıkları eğitimlerin ardından belgelerini alarak kalfa ve usta oldular.
Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğünde, 12 iş kolunda eğitim görerek eğitimlerini tamamlayan kursiyerler için belge takdim töreni düzenlendi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, burada yaptığı konuşmada, Kütahya’nın mesleki eğitimde oldukça iyi seviyelerde olduğunu belirtti.
Mesleki teknik eğitimin milli eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğuna vurgu yapan Başyiğit, şunları söyledi: “Yapılan yasal düzenleme ile beraber artık Mesleki Eğitim Merkezlerinden kalfalık ve ustalık belgesi alan öğrencilerimiz de, aradaki fark dersleri haftada 1 gün mesleki eğitim merkezine devam edip vererek lise mezunu olabilecekler. Bu bizim yıllardır beklediğimiz bir müjdeydi. Milli Eğitim Bakanlığımız, insanımızın, özel sektörümüzün ihtiyaç duyduğu her meslek dalında aranan eleman yetiştirmek için var gücü ile çalışıyor. Bizler de bunun için mücadele ediyor, çalışıyoruz. Kütahya’mızda mesleki eğitim alanında diğer illerle kıyasladığımızda gayet iyi bir yerdeyiz. İnşallah bu çalışmalarla daha da iyi yere geleceğiz.”
Kurumda yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Ovacık da, “Merkezimize kayıtlı bütün öğrencilerimiz meslek hastalıkları ile iş kazalarına karşı sigortalanmaktadırlar. İşyerlerimiz öğrencilerimize aylık en az 550 lira maaş ödemektedirler. Devletimiz de bu işyerlerine öğrencilerimizi çalıştırdıkları için destek olmakta. Haziran 2019 sınav döneminde 230 kişi kalfalık, 191 kişi de ustalık belgesi almaya hak kazanmıştır.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, kursiyerlere belgeleri protokol üyelerince takdim edildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir