Sağlık Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu

1061

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ), Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF); Dumlupınar Kapalı Spor Salonu’nda mezuniyet coşkusu yaşadı. Mezuniyet törenine KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Kütahya Baro Başkanı Av. Ahmet Atam, Kütahya Bld. Başkan Yrd. Salih Özden, KSBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Cem Algın, Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi ve Prof. Dr. Duygu Perçin Renders; KSBÜ Genel Sekreteri Kutlu Önal ve diğer protokol üyeleri ile birlikte mezun öğrencilerin aileleri katılım sağladı. Törende konuşma yapan KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, ‘’Yaklaşık bir yıl önce kurulan yeni Sağlık Üniversitemizden- ve yüksekokuldan, fakülteye dönüşen okulumuzun ilk mezunları olarak tarihe geçmiş durumdasınız. İnsanlara ve insanlığa hizmet eden, ülkemize yararlı bireyler olmak adına her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum (…) Sizler; bizlerin her zaman aile ferdi olarak aramızdasınız. Ve şunu bilin ki, bizler her daim sizlerin arkanızdayız.’’ diye konuştu.
KSBÜ Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders ise öğrencileri daima ailenin bir ferdi olarak göreceklerini ve onların her zaman arkalarında durup, referans olacaklarını söyledi. Prof. Dr. Renders’in konuşmasında bazı öğrenciler duygulu anlar yaşadı.
Mezuniyet töreninde, Sağlık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu; Sağlık Bilimler Fakültesi Dönem Birincisi Hemşire Sibel Dağlıyar’ı tebrik ederek, diplomasını takdim etti. Hemşire Dağlıyar ardından mezuniyet kütüğüne ismini çakarak, başarısını ölümsüzleştirdi.
Törende SBF öğrencileri meslek andlarını okuyarak, ailelerinden büyük alkış aldılar. Ardından diploma törenine geçildi. Programın sonunda ise mezunlar büyük bir coşku içerisinde keplerini attılar. Bazı öğrenciler son olarak, üniversitenin sevilen yüzü Genel Sekreter Kutlu Önal ile birlikte fotoğraf çekilmek istediler. KSBÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Sinan Darcan’ın sunuculuğu ise öğrenci ve ailelerden yüksek not aldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir