Trafik haftası etkinliklerle kutlanıyor

936

Kütahya’da Trafik Haftası kutlamaları Kütahya’da, Trafik Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca Sera alış veriş merkezindeki etkinliklerde, vatandaşı bilgilendirici stantlar açıldı.
Stantların açılış kurdelesini Vali Yardımcısı Arif Yalçın ve İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik kesti.
İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4-11 mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası dolayısıyla Kütahya’da da çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.
Trafik kurallarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına çalışma yaptıklarını dile getiren Çevik, şunları kaydetti:
“Bugün burada Trafik Tescil ve Denetleme ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımızla birlikte etkinlik düzenliyoruz. Etkinliklerimiz kapsamında açtığımız stantlarımızda görevli arkadaşlarımız vatandaşlarımıza trafik kuralları hakkında bilgilendirmelerde bulunuyorlar. Bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz.”
Etkinlikler kapsamında alış veriş merkezi önüne konuşlandırılan simülatör aracılığıyla vatandaşlar, kaza anında yaşayabileceklerini uygulamalı test etme imkanı buldu.
Simülatöre binen vatandaşlara, kaza anında olabilecekler anlatılarak emniyet kemerinin önemi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir