Bu gece ‘berat’ gecesi

1006

Yüce Allan’ın affının ve lütfunun ihsan edildiği mübarek gecelerden olan Berat Kandili’ni bu gece idrak edeceğiz. Bu gece muhasebe gecesidir, bol bol dua edip gecenin feyzinden istifade etmeliyiz.
“BU GECE ‘BERAT ETMEK’
İÇİN EŞSİZ BİR
FIRSATTIR”
Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, bu gece ile ilgili yayımladığı mesajında, beratın kurtuluş, af ve arınma anlamına geldiğini dile getirdi.
Hazırlar, “Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata, suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı; affedilmenin yanında affedici olmayı da, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırmaktadır. Bu itibarla Berat, ruhumuza ağır gelen her türlü keder ve sıkıntıdan, insanı inciten hata ve günahtan, insana yakışmayan söz, tutum ve davranıştan ‘berat etmek’ için eşsiz bir fırsattır. Berat, gölgesi üzerimize düşmeye başlayan Ramazan ayına bizi hazırlayan; diri bir zihin ve berrak bir gönülle aşama aşama kemale ulaştıran Rabbimizle, taat ve itaat zemininde buluşturan bir yakınlaşmadır. Kütahya halkımızın olmak üzere, tüm İslam aleminin Berat Gecesi’ni tebrik ediyorum. Ramazan ayına, günah yüklerimizden arınmış gönüllerle, berat etmiş olarak girebilmeyi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Ulu Camisi’nde gerçekleştireceğimiz özel Berat Kandili programına tüm Kütahya halkını davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
“BU GECEYİ DUA VE
NİYAZLA GEÇİRELİM”
Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (DİYANET-SEN) Kütahya Şubesi Başkan Yardımcısı Numan Küçükçakır, Allan’ın affının ve lütfunun ihsan edildiği mübarek gecelerden olan Berat Kandili’nin yarın idrak edileceğini bildirdi.
Küçükçakır, sendika binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Berat’in, suçtan ve cezadan kurtulma anlamına geldiğini söyledi. Berat’in rahmet, icabet, gufran ve takdir gecesi olarak isimlendirildiğini, bu gecenin af, arınma ve kurtuluş gecesi olduğunu belirten Küçükçakır, şunları kaydetti: “Berat gecesinde bir sene içinde olacak olaylar, rızıklar, eceller ve hastalıklar, yükselme ve alçalmalar hükme bağlanarak ilgili mertebelere teslim edilir. Bu sebeple böyle değerli bir geceyi gafletle geçirmemeliyiz. Bu gece muhasebe gecesidir. Bir sene boyunca yaptığımız işlerin bir muhasebesini yapıp, hatamız varsa onları düzeltelim. Af ve mağfiret gecesinde bütün varlığımızla cenabı hakka yönelerek ondan günahlarımızın bağışlanmasını ve arzu ettiğimiz dileklerimizi isteyelim. Bu gibi mübarek geceleri namaz kılarak, Kur’an-ı Kerim okuyarak, dua ve niyaz ederek uyanıklık içinde geçirelim. Çoluğumuza, çocuğumuza bu gecenin önemini ve faziletini anlatalım.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir